Input your search keywords and press Enter.

Berlinale 2017

U nazočnosti brojnih njemačkih i svjetskih filmskih zvijezda i predstavnika njemačke politike u Berlinu je projekcijom francuskog filma Django u četvrtak navečer otvoren 67. Berlinski filmski festival, Berlinale.

Na ovogodišnjem Berlinaleu bit će premijerno prikazana i dva hrvatska kratkometražna filma: “U plavetnilo” Antonete Alamat Kusijanović i “Ježeva kuća” Eve Cvijanović. Oba filma će biti prikazana u sklopu programa za djecu i omladinu “Generation”.

U plavetnilo:
Radi se o kratkom igranom filmu koji je rađen prema scenariju Christine Lazaridi i režiji dubrovačke autorice Antonete Alamat Kusijanović.
Film se u konkurenciji preko 6000 prijavljenih filmova našao među njih 50 iz 27 zemalja koji će se prikazivati na ovom prestižnom festivalu kao dio natjecateljskog programa Generation 14plus.
Unutar selekcije Generation 14 plus kratkih filmova, “U Plavetnilo” je u konkurenciji sa još 13 filmova. Ovaj program namijenjen je mlađoj publici te donosi filmove koji tematiziraju probleme mladih.

Od 1978. festival je program namijenio djeci i mladima. U dva natjecateljska programa, Generation Kplus i Generation 14plus, prikazuju se filmovi mladih autora koji tematiziraju probleme mladih ljudi.

Najboljim filmovima dodjeljuje se Kristalni medvjed i nagrade međunarodnog žirija. Svake godine preko 60.000 posjetitelja prisustvuju projekcijama u 5 dvorana. Program Generation govori jasno definiranoj publici, ali nema konvencionalnih granica kada se biraju i programiraju filmovi.

U suradnji s EFM, program nudi jedinstvene globalne platforme i veći marketinški potencijal filma. Čestitamo mladim umjetnicima koji su pokazali kako je vedra budućnost u hrvatskoj filmskoj produkciji te da nove generacije pomiču granice svojim znanjem, idejama i trudom.

–> više o filmu ovdje!

 

*
podaci sa www.info-dubrovnik.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *