Input your search keywords and press Enter.

Impresivni gala koncert u izvedbi Orkestra Državne opere Donje Saske i Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić s vrsnim solistima sopranisticom Evelin Novak, mezzosopranisticom Janjom Vuletić, tenorom Tomislavom Mužekom i bas-baritonom Krešimirom Stražancempod dirigentskom palicom maestra Ivana Repušića, otvorio je glazbeni program obljetničkih 70. Dubrovačkih ljetnih igara znamenitom Beethovenovom Devetom simfonijom, u četvrtak, 11. srpnja na jednoj od najljepših festivalskih pozornica ispred crkve sv. Vlaha.

Dojmljivu 70-minutnu izvedbu jednog od najznačajnijih simfonijskih djela uopće, brojna je publika nagradila desetominutnim gromoglasnim pljeskom. Sinergija sjajnih glazbenika Orkestra Državne opere Donje Saske iz Hannovera pod dirigentskom palicom njihovog glazbenog ravnatelja i miljenika festivalske publike maestra Ivana Repušića, najuglednijeg hrvatskog zbora i uvijek rado viđenih gostiju na Igrama AZ Ivan Goran Kovačić te vrhunskih hrvatskih solista, rezultirala je dojmljivom i nezaboravnom večeri koja zasigurno ostaje zabilježena kao jedan od glazbenih vrhunaca 70. festivalske sezone.

Bogat glazbeni program jubilarnih 70. Igara nastavlja se već večeras u 21.30 sati u ljetnikovcu BunićKaboga koncertom bas-baritona Krešimira Stražanca i pijanista Danijela Detonija koji će izvesti ciklus pjesama Zimsko putovanje Franza Schuberta.Osim toga, večeras u isto vrijeme u tvrđavi Bokar na repertoaru Igara je i hvaljena monodrama Dnevnik jednog luđaka s maestralnim Ozrenom Grabarićem, dok će se otvorenje izložbe Lauba u Sponzi: Fascinacije održati u 21 sat.

Ulaznice za cjelokupan program obljetničkih Igara dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati gdje stanovnici Dubrovačkoneretvanske županije mogu ostvariti popust od 30% pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30% popusta na suvenire.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, HEP, Tele2, OTP banka, Tekstilpromet, Coca-Cola, ALH, Ford, Kraš, Caboga Stiftung, Hrvatska turistička zajednica, TZ grada Dubrovnika i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *