Input your search keywords and press Enter.

BARAKUDE POBJEDOM OTVORILE SUPER FINALE SVJETSKE LIGE

Otvaranje završnice Svjetske lige u Budimpešti pripalo je upravo Svjetskim prvacima koji su turnir započeli pobjedom nad Kazahstanom nadmoćnim rezultatom 15:5 (3:1, 3:1, 4:3, 5.0).

Turnir se održava upravo u Duna Areni gdje su se Barakude prošle godine okrunile titulom Svjetskih prvaka, što im je također motivacija za još jedan dobro odrađen turnir. Hrvatska reprezentacija prošle je godine Svjetsku ligu završila broncom,jednako kao i 2010. i 2012., dok je srebrna bila u Podgorici 2009. te Bergamu 2015., a zlatno je odnijela 2012. u Almatiju.

Ponajbolji strijelac utakmice bio je Fatović s pet pogodaka, dok Bijač bilježi fantastičnih 8 obrana, a Marcelić 3. Za Hrvatsku su u bazen uskočili Benić , Fatović, Krapić, Miloš, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Bašić, Vrlić, Šetka, Garcia, Marcelić i Bijač. Od Kazahstanaca najbolji je bio Ukumanov s dva zabilježena pogotka.

– Osvojili smo tri boda, upisali smo sigurnu pobjedu. Bilo je teže no što smo očekivali, Kazahstanci su bili dosta čvrsti i agresivni, no sami je početak turnira te se nadam da ćemo biti sve bolji. – rekao je Hrvoje Benić, reprezentativac.

Već sutra u 16:45 reprezentaciju očekuje Španjolska s kojom izravan prijenos možete pratiti na Arena sport tv-u.

– Kontrolirali smo igru i rezultat od početka do kraja. Sigurno postoji još prostora za napredak i morati ćemo biti još bolji da sutra u iznimno teškoj utakmici protiv Španjolske zabilježimo pobjedu. Nadam se da ćemo iz utakmicu u utakmicu biti sve bolji te da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije. – rekao je Marko Bijač, vratar hrvatske reprezentacije.

Nakon tih utakmica, s početkom četvrtfinala slijedi knock-out faza natjecanja. Uz već nabrojane, za naslov pobjednika turnira bore se i reprezentacije Australije, Crne Gore, Japana i Mađarske.

Ivana Janković
Hrvatski vaterpolski savez

–> audio snimke izjava reprezentativaca Benića i Bijača:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *