Input your search keywords and press Enter.

BARAKUDE POBJEDNICI JAKOG BENU KUPA

Barakude se danas vraćaju iz Budimpešte kao pobjednici sve tri odigrane utakmice Benu kupa gdje su nastupali od 02. – 04. srpnja.

Prvi dan slavili su protiv aktualnog doprvaka Europe i svijeta – reprezentacije Španjolske rezultatom 15:11. Drugi dan susreli su se pred prepunim gledalištem s domaćinima Mađarima, aktualnim europskim prvacima, koje su nadjačali rezultatom 11:13. Danas, posljednji dan turnira odigrali su s Rusima i slavili rezultatom 21:11.

– Turnir u Budimpešti završili smo odličnim rezultatom, iako on nije bio primaran. No pokazali smo igru koja obećava da smo na pravom putu. To je očekivano bilo puno bolje od onoga što smo pokazali protiv Mađara u Šibeniku. Ovdje smo dobili Mađarsku na njihovom legendarnom bazenu, što je samo po sebi velika stvar. Ipak ponavljam, rezultat nije bio ključan. Bitno je na osnovi ovih nastupa raditi nadogradnju igre i taktike. Uočili smo nekolicinu detalja na kojima još trebamo poraditi. Upravo ti detalji čine razliku na velikim natjecanjima. Zadovoljstvo odigranim je prisutno, no predstoji nam još puno posla. Sada krećemo put Rijeke gdje nastavljamo s pripremama, a potom 09. srpnja odlazimo na turnir u Cagliari. – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Nakon priprema koje reprezentaciji slijede u Rijeci, Barakude kreću na međunarodni turnir u Cagliari gdje će se od 09. – 11. srpnja susresti s reprezentacijama Italije i Rusije.

– Mislim da svi možemo biti zadovoljni igrom na ovom turniru. Slijedi nam još jedan turnir u Italiji gdje ćemo imati priliku usavršiti još taktičkih detalja. Bilo je grešaka, no mislim da iz Budimpešte možemo otići zadovoljni. Dalje nastavljamo s treniranjem i spremanjem za Olimpijadu. – zaključio je Loren Fatović, reprezentativac.

U utakmici se ostvario i lijepi jubilej, naime Luka Bukić, koji je bio najbolji strijelac prve dvije utakmice, u srazu s Španjolacima ostvario je gol za rezultat 5:4 te upisao 7900. gol hrvatske reprezentacije od osamostaljenja države.

cro wp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)