Input your search keywords and press Enter.

Autoportreti Naste Rojc u Maloj stvaraonici

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 14. ožujka u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a inspiracija za još jednu radionici bit će ponovno izložba Kritička retrospektiva velike slikarice Naste Rojc.

Ovoga puta, sudionici će proučavati slikaričine mnogobrojne autoportrete, iz njih će iščitavati njezinu ćud i narav, način i stil života, kao i preokupacije u slikarstvu. Na temelju novih uviđaja i uz pomoć mašte pri njihovom povezivanju mali će kreativci napisati i kratku priču o slikarici i njenom slikarstvu. Posebna pažnja bit će usmjerena na dva antologijska autoportreta koji se vezuju za kategorije rodnog identiteta: Autoportret u lovačkom odijelu iz 1912. i Jahačica – Autoportret iz 1922. godine. U onom likovnom dijelu radionice, dječica će slikati svoje ‘imaginarne’ autoportrete, pokušavajući zamisliti sebe u odrasloj dobi i u ulozi određene profesije, zvanja ili poziva.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake druge subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.
Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 – 16 h

Veselimo se Vašem dolasku!

Umjetnička galerija Dubrovnik