Input your search keywords and press Enter.

Autoceste u Hrvatskoj među najboljima u svijetu

Kako je i službeno objavio Svjetski ekonomski forum, autoceste u Hrvatskoj među najboljima su u Europi, ali i svijetu.

U konkurenciji između 141  države, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,6  zajedno s Danskom i Tajvanom dijeli 12. mjesto na svjetskoj ljestvici najboljih cestovnih infrastruktura.

Uz izvješće svjetskog ekonomskog foruma objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 141 državi. Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,5 ima Singapur, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom u kojoj je i Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije države poput Ujedinjenog kraljevstva, Danske, Njemačke, Finske, Francuske, Luksemburga, Katara, SAD ….. Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 36. dok je primjerice  Madžarska na 69. mjestu.

Podsjećamo da je 2018. godine Hrvatska u konkurenciji između 137 država, s prosječnom ocjenom 5,5 dijelila 13. mjesto s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom. Iz ove grupe jedino su poboljšanje u infrastrukturi pokazale Hrvatska i  Španjolska  dok su ostale države po kvaliteti cestovne infrastrukture danas rangirane niže od Hrvatske.

Kvaliteta naših autocesta rezultat je kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu kroz redovno i izvanredno održavanje te ulaganje u projekte za povećanje sigurnosti prometa.

 

Bez obzira na kvalitetu autocesta, u srcu smo turističke sezone kad je promet najveći te molimo korisnike da vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi sretno stigli do svog odredišta.   

Tablica izvor:   

https://www.theglobaleconomy.com/rankings/roads_quality/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.