Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni zeleni  apel za otok Kalamotu i njegovo Donje Čelo – Komunalnim i hortikulturnim  službama Grada i Kalamote:
Sa naše 120. Eko patrole ove godine !
Zapušteni mediteranski park i prljavo more uz obalu  u Donjem Čelu su ekološke mrlje slikovitog  otoka Kalamota (Koločepa)! Do kada? Zašto se ovi komunalni i hortikulturni  problemi ne riješavaju?
Prošli ponedjeljak posjetili smo otok Kalamotu sa našim mladim ekoaktivistima Eko Omblićima i grupom njihovih ekološki osviještenih prijatelja iz Grada i jako se iznenadili kako i nakon naših brojnih eko apela za Kalamotu i Donje Čelo, komunalni problemi uopće nisu riješeni.
Dok smo prilazili  popularnoj pjeskovitoj plaži  Donjeg čela, zapljusno nas je vonj kanalizacije a po moru uz obalu plivale najlon vrećice i boce a na pojedinim mjestima vidjela se prljavština ili hala!
A tek nekada lijepo uređeni mediteranski  park prepun eukaliptusa, oleandri i palmi, u blizini  pjeskovite plaže kako izgleda jadno i zapušteno! Gosti i turisti Kalamote se groze. Kažu ovo je ruglo i treba se urediti.
Popričali smo sa par Kalamoteza o jako neurednom parku i o problemu prljavštine uz obalu prema glavnoj rivi.
Većina  i mladih kalamoteza i starijih je ogorčena na  odgovorne Komunalne i Hortikulturne službe jer smatraju da iako je park privatno vlasništvo on se ne smije ovako zapustiti  pored plaže i hotela gdje prolazi svako malo rijeka turista i izletnika! Po novom zakonu o Komunalnom redu RH  isti se treba urediti i naplatiti od onih čije je vlasništvo. Neki gradovi u Dalmaciji su već počeli primjenjivati ovaj zakon! Također i problem kanalizacije na otoku se po mišljenju kalamoteza treba kvalitetnije riješiti.
U nadi da će ovaj naš otvoreni zeleni apel uroditi plodom najvaljujemo naš dolazak na Kalamotu za mjesec dana uz Međunarodnu noć zaštite šišmiša 21. rujna!
Voditeljica Zelenih kontakata Grada i okolice: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.