Input your search keywords and press Enter.

Angela Richter & Srećko Horvat u Dubrovniku

Još otkako je Edward Snowden razotkrio jednu od najvećih špijunskih afera u recentnoj povijesti, jaz između moći tajnih službi i bespomoćnosti običnih građana nikada nije bio veći.

Prema dokumentaciji koju je razotkrio Snowden, i Hrvatska je jedna od zemalja s kojima američka agencija NSA ima tajne ugovore o špijuniranju. Pa ipak, čini se kao da ta problematika nije u centru pažnje.
Krajem srpnja (31.7) u Dubrovniku, koji je u renesansi bio jedna od glavnih europskih baza špijunaže, tu će temu otvoriti njemačka kazališna režiserka Angela Richter i filozof Srećko Horvat. Angela Richter upravo se vratila iz Njemačke, gdje je imala premijeru predstave “Supernerds” o društvu nadzora i digitalnim disidentima. U svom dosadašnjem radu blisko je surađivala je sa Julianom Assangeom, Edwardom Snowdenom i Daniem Ellsbergom, koji su joj ubrzo postali i prijatelji. Srećko Horvat upravo se vratio iz Grčke gdje je boravio tokom cijelog srpnja i zajedno s Angelom razgovarat će o opasnostima koje donosi društvo nadzora i kontrola, ali i mogućnostima otpora. Događaj počinje u 22.30 u galeriji Dubrovnik Contemporary.

“Društvo nadzora i digitalni disidenti”
Dubrovnik Contemporary Gallery
Frana Supila 9
31. 7. / 22.30

Foto: Oliver Abraham

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)