Input your search keywords and press Enter.

Prvi dan Europskog judo kupa u Dubrovniku prošao je u uspjesima Andreje Bekić i Andreje Đaković te još tri hrvatske medalje.

– Ponosna sam na današnji nastup cura. Baš smo pokazali snagu. Andrea (Bekić) i Andreja (Đaković) su bile zlatne, a Tena (Šikić) i Maja (Blagojević) brončane. Naravno, sretna sam i zbog Bernardovog (Azinović) srebra – prepričala je događanja prvog dana Europskog kupa, Barbara Matić.

Dvije zlatne medalje u subotu uspjeh je dviju Andre(j)a. Bekić je upisala četiri pobjede protiv protivnica iz BiH, Srbije, Rusije i Hrvatske (Martina Žarković). Andreja Đaković je u finalu svladala Ruskinju Lialinu.

Srebro Azinovića lagano je moglo biti i zlato, ali nažalost nije uspio materijalizirati agresivnost i dobar rad protiv Rusa Karakizidija. U hrvatskim obračunima za broncu Maja Blagojević je svladala Anu Kokezu, a Tena Šikić je bila bolja od Ive Oberan.

U nedjelju nas iščekuju nova uzbuđenja, a prvo ime programa je svakako Barbara Matić koja je rekla:

– Nadam se da će i nedjelja donijeti isto ovoliko uspjeha te da ćemo svi skupa slaviti na kraju. Dubrovčani su pokazali kako su odlični organizatori i jako mi je drago zbog Dubrovnika.

Pred 500 gledatelja u dvorani Gospino polje najviše uspjeha upisali su judoke iz Rusije, a raširenost juda u svijetu pokazao je nastup judoka sa čak tri kontinenta.

Pregled nastupa hrvatskih reprezentativaca u nedjelju:

Barbara Matić -70kg – Džaković (Mne)

Karla Prodan -70kg – Truglia (Ita)

Ivana Maranić -78kg – Koracin (Slo)

Ivana Šutalo +78kg – Nagorova (Rus)

Mislav Ljubenkov -81kg – Raičević (Mne)/Riou (Fra)

Marko Kumrić -90kg – Bentot (Fra)

Marjan Urlić -100kg – Dell Anna (Ita)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *