Input your search keywords and press Enter.

Ana Rucner i njezini gosti ponovno oduševili glazbom na vrhu Srđa

Kakav je osjećaj čuti prekrasne zvukove glazbe u 5 sati ujutro, praćene izlaskom pomalo mističnog, prvog ljetnog sunca doznalo je nekoliko stotina posjetitelja na jutrošnjem koncertu Ane Rucner i njezinih gostiju. Zvuci glazbe stapali su se s ljepotom prirode i stvorili nestvarno lijepi kadar kojeg je teško opisati riječima. Ana Rucner, akademska glazbenica, po osmi je put održala svoj tradicionalni koncert Pozdrav ljetu, u sklopu autorskog festivala Ana u Gradu. Na jedinstvenoj, prekrasnoj pozornici Amfiteatra Excelsa Nekretnina uz Anu su nastupili Gudački kvartet Rucner, koji ove godine obilježava 20. godina umjetničkog djelovanja, Marko Bošnjak, dječak prekrasnog glasa i Dominik Lučić, talentirani pijanist.

Svake godine Ana osmisli originalan repertoar pa je tako bilo i ovog puta. Na programu su bile obrade poznatih skladbi, kao što su: Ashes od Celine Dion, Earth song i Childhood od Michaela Jacksona. No, ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu – Mary did you know, Gledaj on te gleda, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito u pjesmi Milost. Posjetitelji su prepoznali i poznate ritmove pjesme “Say something” Christine Aquilere i Colina Smitha,  kao i svevremensku Hallelujah, Leonarda Cohena. Efektnom završetku pridonijela je već dobro poznata skladba Heal the World. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe.

“Svake godine me ponovno iznenadi prekrasan Srđ. Istovremeno nježan i snažan, sjajna je kulisa za naš koncert, za čiji je uspjeh jednim dijelom zaslužan i prekrasan ambijent. Sretna sam i zahvalna na ponovnoj prilici da podijelim s posjetiteljima svoju ljubav prema glazbi i nadam se da su uživali baš kao i mi koji smo ju izvodili”, rekla je Ana Rucner.

Marko Bošnjak je oduševljen Srđem i koncertom. Za njega je suradnja s Anom i njezinim suradnicima, kao i ovaj koncert, neprocjenjivo iskustvo. Bila mu je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo surađivati s vrhunskim glazbenim umjetnicima, a ovaj koncert naziva krunom njihove dosadašnje suradnje.

Ana Rucner i Gudački kvartet Rucner nosili su kreacije branda Sherri Hill, a za odličnu realizaciju pobrinula se producentica Mihaela Reščić.

Autor fotografija: Filip Bašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)