Input your search keywords and press Enter.

Ana Konjuh ide dalje u Tokiju

Ana Konjuh se plasirala u 2. kolo kvalifikacija milijun američkih dolara vrijednog turnira u Tokiju, Toray Pan Pacific Open.

Suparnica joj je bila Ruskinja, osam godina starija Anastasia Pivovarova, 262. tenisačicu svijeta. Prvi set 6:3 za Anu. U drugom je pri rezultatu 5:5 Ruskinja predala.

– Nisam bila u ritmu. Pivovarova ima prva dva dobra udarca, ali se nakon toga slabije kreće te je pritiskala. Nisam se dobro privikla na tu njenu igru, ali sam izvukla taj prvi set jer sam ‘kopala’ za svaki poen – istaknula je Ana, koja je izgubila servis u prvom gemu, ali je već u drugom vratila izgubljeno. U osmom gemu je još jednom oduzela servis Ruskinji nakon čega je servirala te dobila prvi set.

Na početku drugog seta Ana je treći put oduzela servis suparnici. Uslijedila su četiri gema u nizu Pivovarove (dva puta je Ana gubila servis). Ruskinja je imala i vodstvo 5:2, a pri rezultatu 5:3 servirala je za set.

– Nije me išao servis i to je ona iskoristila – dodala je. Ipak, Ana je uspjela izjednačiti na 5:5.

– U devetom gemu drugog seta kad je servirala za izjednačenje u setovima požalila se na bolove u leđima, a nakon što sam ja servirala te izjednačila na 5:5, predala je meč. Prvi put u životu mi je netko predao meč – dodala je 17-godišnja Dubrovkinja, 67. tenisačica svijeta, koja je u ulozi prve nositeljice kvalifikacija. Anu sad u 2. kolu kvalifikacija u nedjelju, 20. rujna, čeka tri godine starija Japanka Riko Sawayanagi, 184. sa svjetske rang liste.

U kvalifikacijama nastupaju 32 tenisačice. Toliko je mjesta i u glavnom turniru u kojem se zna 28 imena. Četiri upražnjena mjesta čekaju kvalifikantice. Glavni turnir počinje u ponedjeljak, 21. rujna, kada se igra i posljednje kolo kvalifikacija. Ani trebaju još dvije pobjede za mjesto u glavnom turniru, piše Tonči Vlašić za Dubrovacki.hr .

Foto: Saeed Khan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *