Input your search keywords and press Enter.

Akcija Zaboravljena razglednica

Udruga Ljubitelji Hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota i ove godine je s uspjehom provela akciju Zaboravljena razglednica u gradskim i županijskim školama.
U akciji je ove godine sudjelovalo 3.802 djece iz sedam osnovnih škola: Marina Držića, Ivana Gundulića, Lapad, Marina Getaldića, te u  školama Orašac, Mokošica i Gruda.
Sličnu akciju Udruga je organizirala i 2013./2014. godine kada je u akciji sudjelovalo ukupno 5.400 djece.
Cilj akcije je bio potaknuti djecu  dubrovačkih osnovnih škola na slanje razglednica s motivom Dubrovnika. Razglednice su slali svojim bližnjima, obiteljima, rođacima, prijateljima, s porukama pozdrava i ljubavi. Zbog danas sveprisutnog brzog načina elektroničke komunikacije, za mnogu djecu to je bila prva prilika u životu da napišu i pošalju nekom razglednicu.
Ove godine akciju su podržale i pravne osobe donacijom poštanskih markica, a udruga Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota osigurala je razglednice.
Predsjednica Udruge i inicijatorica akcije Nada Zanze naglašava: “Zadovoljni smo da su nastavnici i učenici zdušno i s veseljem prihvatili našu akciju.i ponosni na ovakav obuhvat djece koja su sudjelovala u jednoj edukativnoj aktivnosti, koja je razveselila i njih, ali i obitelji koje su razglednicu primile.”
Na stranicama Udruge http://www.udruga-tradicije-ljepote.hr/ dostupna su fotoizvješća iz škola Lapad, Orašac i Gruda.

Nada Zanze
Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)