Input your search keywords and press Enter.

Akcija “Dubrovnik za sve”

Europski dom Dubrovnik započinje akciju pod nazivom „Dubrovnik za sve!“. Cilj je skretanje pozornosti dubrovačke javnosti na probleme društveno osjetljivih skupina kao što su dugotrajno nezaposlene osobe, posebice mladi, osobe s malim primanjima, osobe sa stambenim problemima, osobe s invaliditetom i slično. Akcija se održava uz potporu fondova iz Islanda, Lihtenštajna i Norveške, a putem natječaja “Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Promotor akcije je dubrovački sportaš Mihovil Španja, a medijski pokrovitelj portal dubrovniknet.hr.

Prva je aktivnost tribina o društveno ranjivim skupinama, koja se održava u hotelu Lapad 9. lipnja, a počinje u 18 sati. Glavna će govornica biti Aleksandra Selak Živković, potpredsjednica Hrvatske mreže protiv siromaštva iz Zagreba. Svoje sudjelovanje potvrdili su predstavnica Caritasa Dubrovačke biskupije, predstavnik Gradskog društva Crvenoga križa, predstavnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika te predstavnici i predstavnice nekoliko udruga i zaklada.

 Sljedeći tjedan, 15. i 16. lipnja, održava se od 18 sati u prostoru Europskog doma Dubrovnika na Batali (Nikole Tesle 9-10) fototečaj o izradi fotografija uz pomoć mobitela i tableta. Tečaj vodi Marko Asić, predsjednik Foto kluba „Marin Getaldić“, a sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem fb stranice Europskog doma ili na mail info@edd.hr.

O ostalim aktivnostima, poput Sajma poklona i izložbe fotografija kojima će se dokumentirati stanje društveno ranjivih skupina u Dubrovniku, najave slijede naknadno.

Europski dom Dubrovnik