Input your search keywords and press Enter.

„Ah! Ivan Gundulić – od spomenika do pjesnika u tri činjenja“

– program posvećen 130. obljetnici Gundulićeva spomenika

 U okviru programa obilježavanja 130. obljetnice otkrivanja Gundulićeva spomenika Dubrovačke knjižnice pripremile su program pod nazivom  „Ah! Ivan Gundulić – od spomenika do pjesnika u tri činjenja“ koji će se održati u nedjelju, 25. lipnja 2023. od 20 do 22 sata.

Činjenje prvo ili „Rendićev Gundulić“ započinje u 20 sati na Gundulićevoj poljani gdje će povjesničar umjetnosti i arheolog Ivan Viđen održati predavanje o Gundulićevu spomeniku i njegovu autoru Ivanu Rendiću. U programu sudjeluje i Edi Jertec, glumac Kazališta Marina Držića.

Činjenje drugo započinje u 20:30 u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. U ovom činjenju Ivan Grkeš, asistent na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom održat će predavanje pod nazivom „Spomenik kao prijeporno mjesto. Trodnevna proslava otkrivanja Gundulićeva spomenika u Dubrovniku 1893.“

Izložba „Pjesnik i njegovo djelo u Znanstvenoj knjižnici“ treće je i završno činjenje u prostoru Znanstvene knjižnice u ulici Cvijete Zuzorić 4.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)