Input your search keywords and press Enter.

U subotu, 9. ožujka će se, u 18:00 sati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održati završno predavanje trećeg ciklusa edukacija na temu „Knjigovodstvo,porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“koju za svoje članove ali i sve zainteresirane organizira Agroturizam Konavle. Večerašnje predavanje na temu: „Poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća – vođenje poslovne evidencije, obvezne poslovne knjige s primjerom evidencije materijala kod poslovanja obrtnikaodržat će dr.sc. Mario Hak, porezni savjetnik.

Kako bi se što detaljnije obradila tema knjigovodstva, poreza i administrativnih obveza, koja je kompleksna a istovremeno neophodna za uspješno poslovanje OPG-a i poslovnih subjekata, posvećena su joj tri termina. Od toga dva su održana 7. i 8. ožujka 2019., gdje su se nakon svakog pojedinog predavanja razvile vrlo zanimljive rasprave na akualne teme i gdje su okupljeni postavljali pitanja želeći čuti konkretne odgovore na probleme s kojima se susreću tijekom poslovanja.

Tako su, u četvrtak 7. ožujka 2019. predavači Stane Đivanović, Dijana Šemeš i Lidija Dundović Rašica održale edukaciju na teme: “Zakonska regulativa za obavljanje ugostiteljskih i turističkih djelatnosti na OPG-u“, „Registracija dopunskih djelatnosti i primjena zakonskih propisa koji reguliraju poslovanje OPG-a“ i „Godišnje obveze OPG-a prema propisima iz nadležnosti sanitarne inspekcije, a u petak, 8.ožujka 2019., je Mario Hak održao predavanje na teme: Zakonski okvir za financijsko poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća“ te „Porezni položaj, OPG-a, turističkih domaćinstava i ostalih poduzetnika u ruralnom turizmu.

Edukacije su dio projekta „Ulaganje u nove vještine i znanja ključ uspjeha u razvoju destinacije izvrsnosti ruralnog turizma“ kojeg provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu Ministarstva turizma. Projekt završava u subotu, 16. ožujka 2019. kada će završno predavanje održati Luka Šimunović na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18:00 sati.

Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Agroturizam Konavle,

Jelena Gale Pregelj, administrativni tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *