Input your search keywords and press Enter.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja o Plavom taksiju

U Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenil su da autotaksi prijevoznici koji svoju djelatnost obavljaju sukladno Odluci Gradskog vijeća, tzv. Plavi taksi, ne narušavaju tržišno natjecanje.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja Gradu Dubrovniku dostavila je odgovor na podnesak Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije od 8. travnja 2015. godine.

„Uvidom u sadržaj zaprimljenog zahtjeva, Agencija je zaključila kako u konkretnom slučaju nije riječ o narušavanju tržišnog natjecanja u smislu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja u nadležnosti ove Agencije, već o primjeni propisa koji uređuju područje prijevoza u cestovnom prometu“, navodi se u odgovoru.

Podsjetimo, predsjednik udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić navedenoj Agenciji prijavio je ukupno 24 kolege autotaksi prijevoznike, koji usluge naplaćuju prema tarifi usvojenoj od strane Gradskog vijeća Grada Dubrovnika zbog „upornog stvaranja nelojalne konkurencije pružajući usluge po znatno nižoj cijeni.“

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.