Input your search keywords and press Enter.

Obnovom i uređenjem judo dvorane u Mokošici Grad Dubrovnik započinje ciklus planiranih ulaganja u sportsku infrastrukturu u 2019. godini, a koji će između ostalog ubrzo uključiti početak rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion, izgradnju hangara veslačkog kluba Neptun, ali i izgradnju nogometnog terena u Gospinom polju. Ustvrdio je to gradonačelnik Mato Franković prilikom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova adaptacije judo dvorane upriličenog u srijedu, 31. srpnja u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

 

Ispred izvođača radova, tvrtke Texo Molior d.o.o., ugovor je u ime direktora potpisao Antonio Deranja, a potpisivanju su nazočile zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, pročelnici nadležnih upravnih odjela Srđan Todorovski i Dživo Brčić, trener Judo kluba Mokošica Boris Čikato i gradski vijećnik Blaž Pezo, dugogodišnji predsjednik tog kluba kao korisnika prostora. On je ocijenio da će buduća polivalentna dvorana obogatiti društveni život Mokošice jer će osim judašima biti na raspolaganju rekreativcima s ovog područja. Trener JK Mokošica Boris Čikato zahvalio je Gradu Dubrovniku na investiciji jer će osigurati adekvatne uvjete rada Kluba, osnovnog preduvjeta za bolje sportske rezultate te za popularizaciju ovog sporta.

 

Podsjetimo, riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija te zbog potreba korisnika potrebno adaptirati. Ugovorena vrijednost investicije iznosi 3.083.523,03 kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao.

 

Više o samom projektu:

Projektom funkcionalne adaptacije prema glavnom projektu arhitektonskog studija nona d.o.o. zadržava se osnovna podjela prostora u dvije cjeline uvjetovane nosivom konstrukcijom građevine. Velika judo dvorana ostat će stoga u istim gabaritima, ali joj se priključuje prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio dijeli se u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenit će se u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije. Prostorija za kino projektor prenamjenjuje se u smještajni prostor za gostujuće trenere, a uredit će se i trijem na južnom pročelju, sanirat će se dio fasade te promijeniti podna obloga i obloga stepeništa. Zbog prokišnjavanja ravnog prohodnog krova iznad dvorane, koji služi i kao prilaz ulazima u stanove, sanirat će se i cijela terasa.

 

 

 

 

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)