Input your search keywords and press Enter.

Najave iz biskupije

Ovog vikenda započinju kanonski pohodi dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića župama dekanata Dubrovnik 2 koji obuhvaća 12 župa, a među njima su i župe u Župi dubrovačkoj.

Prva župa u kojoj će biskup boraviti je župa sv. Ilara u Mlinima u kojoj je župnik mr. don Bernardo Pleše. U petak, 10. studenog u 9 sati bit će doček biskupa u župi, u 9.30 sati biskup će pohoditi Dječji vrtić, a u 10 sati posjetit će Općinu Župa dubrovačka. (NAPOMENA 1: Mislimo da je ovaj dio prikladan za medijsko praćenje jer je ostatak dana predviđen za susrete u obiteljima koje ne bismo željeli uznemiravati nego ih pustiti da se na miru popričaju s biskupom.)

Biskup će također pohoditi neke obitelji, a tijekom trodnevnog boravka u župi susrest će se s prvopričesnicima i krizmanicima, obići kapelice u mjestu, imati susrete s članovima župnih vijeća, s vjeroučiteljima, predstavnicima bratovština, s pjevačima, molitvenom skupinom i tako se bolje upoznati s ovom župnom zajednicom. U nedjelju, 12. studenog biskup će predslaviti u 10 sati misu u župnoj crkvi.
(NAPOMENA 2: To se isto može medijski popratiti.)

Tijekom proteklih godina biskup je u pastoralnim pohodima obišao župne zajednice svih ostalih dekanata i više dana boravio u njima, pa obilaskom župa dekanata Dubrovnik 2 završava ciklus kanonskih pohoda župama Dubrovačke biskupije.

* * *

Sljedećeg vikenda biskup će pohoditi župu sv. Marije Magdalene u Mandaljeni (župnik don Vilim Petrović), a vikend nakon toga župe Velike Gospe u Postranju i sv. Ane u Brgatu (župnik i župni upravitelj don Nikola Berišić).

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *