Input your search keywords and press Enter.

Druženje za prvi maja

Gradska organizacija SDP Dubrovnik u ponedjeljak 1. svibnja 2017. godine u parku Luja Šoletića u Gružu organizira prvomajsko druženje uz grah povodom Međunarodnog praznika rada. Početak je u 11 sati.

Međunarodni praznik rada obilježava se u svijetu od 1889. a u Hrvatskoj od 1890., podsjećajući na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine kada je u sukobu s policijom poginulo više stotina radnika a osmero ih je osuđeno na smrt i to zbog zahtjeva za osmosatno radno vrijeme te humaniji i pravedniji odnosi prema radnicima.

U Hrvatskoj su i danas teška vremena za radništvo a najnoviji primjer je ‘Agrokor’. Dio poslodavaca , koji su u pretvorbi i privatizaciji stekli bogastvo pod dvojbenim okolnostima, ne poštuje zakonsko osmosatno radno vrijeme , ranicima za njihov rad ne isplaćuju redovno plaće i kada radnici prime plaću od nje ne mogu dostojanstveno živjeti. Borba radnika za svoja prava ne prestaje ni danas u neoliberalnom kapitalizmu. SDP je uz radnike bio i ostaje.

Čestitamo građanima i radnicima 1. svibnja te dobrodošli na druženje.

Mladen Gojun, predsjednik GO SDP Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.