Input your search keywords and press Enter.

Na blagdan bl. Marije Propetoga Isusa Petković u subotu, 9. srpnja, u njezinom rodnom Blatu će euharistijsko slavlje u 8 sati predvoditi don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih Blato, a u 10 sati don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole Čilipi.

U popodnevnim satima u 18.30 na Plokati će nastupiti Viteška udruga Kumpanija nakon koje će u 19 sati krenuti procesija s relikvijama bl. Marije Propetoga mjestom od Svetišta blaženice do Plokate, a nakon koje će uslijediti misno slavlje koje će predvoditi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanske biskupije.

Prije samog blagdana održat će se devetnica u Svetištu bl. Marije Propetog

U četvrtak, 30. lipnja, u 19.30 sati molit će se krunica i litanije Božanskoga milosrđa, nakon čega će se svečano otvoriti Vrata milosrđa u Svetištu. U 20 sati će biti euharistijsko slavlje koje će predvoditi don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih Blato. Nakon mise slijedi večernji program u sklopu kojeg će biti otvaranje izložbe glasila „Tebi majko“ i koncert klapa.

U petak, 1. srpnja, u 19.30 sati biti će krunica sa razmišljanjima bl. Marije Propetoga. U 20 sati misu će predvoditi don Miroslav Karatović, župnik župe sv. Martina Žrnovo. Večernji program ponudit će predstavljanje glasila svetišta „Tebi Majko“, a pjevat će glazbeni zbor mladih iz Blata „Stope“.

U subotu, 2. srpnja, u 19.30 sati biti će krunica s razmišljanjima bl. Marije Propetoga, nakon čega će misu u 20 sati predvoditi don Mihael Čavlek, župnik župe Očišćenja Blažene Djevice Marije Smokvica. U večernjem programu bit će koncert župnog zbora „Don Jakov Salečić“ iz Smokvice.

U nedjelju, 3. srpnja, na Dan bolesnika u 10 sati misu će predvoditi don Marinko Šljivić, župni vikar župe sv. Mihajla Lapad Dubrovnik. Na misi će pjevati župni zbor Svih svetih iz Blata. Po odredbi dubrovačkog biskupa mole se prethodne prijave za primatelje sakramenta bolesničkog pomazanja. U večernjem programu održat će se predstavljanje knjiga bl. Marije Propetoga Isusa Petković „Privatni duhovni dnevnik“ i „Tajne duše“, pjesmom će ovaj događaj uveličat zbor mladih iz Blata „Stope“.

U ponedjeljak, 4. srpnja, u 19.30 sati bit će krunica s razmišljanjima bl. Marije Propetog, a misu koja će uslijediti u 20 sati predvodit će don Mario Karatović, župnik župe sv. Josipa Vela Luka. U sklopu večernjeg programa koncert će održati župni zbor iz Vela Luke „Don Ivo Oreb“.

U utorak, 5. srpnja, u 19.30 sati započet će krunica s razmišljanjima bl. Marije Propetoga. U 20 sati misu će predvoditi don Vlado Markić, župnik župe sv. Roka Lumbarda. Večernji program donosi koncert zbora mladih iz Lumbarde.

U srijedu, 6. srpnja, u 11 sati u svetište će hodočastiti misionari i misionarke koji svoj godišnji susret tih dana održavaju u dubrovačkoj biskupiji. U 11.45 sati uslijedit će misno slavlje koje će predvoditi predsjednik Vijeća HBK za misije mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški. U 19.30 sati će biti krunica s razmišljanjima bl. Marije Propetoga, nakon koje će euharistijsko slavlje u 20 sati također predvoditi mons. Štambuk. U sklopu večernjeg programa u svetištu će biti molitve bl. Marije Propetoga Petković.

U četvrtak, 7. srpnja, u 19.30 sati biti će krunica s razmišljanjima bl. Marije Propetoga, nakon čega će misno slavlje u 20 sati predvoditi don Stanko Lasić, katedralni župnik Uznesenja Blažene Djevice Marije Dubrovnik. Od 21 do 24 sata biti će euharistijsko klanjanje.

U petak, 8. srpnja, uoči samog blagdana u 19.30 biti će procesija do blaženičine rodne kuće, polaganje vijenaca i povratak u svetište. Večernju će pjevati župni zbor Svih svetih i bratimi bratovština, a euharistijsko slavlje predvodit će don Ivan Borić, policijski kapelan PU Dubrovačko-neretvanske.

Napomena: Svaki dan prije mise i tijekom mise bit će mogućnost ispovijedanja u svetištu.

Molitva za zagovor bl. Marije Propetoga

Bože, Oče dobri,
bogat milosrđem,
spasio si nas križem
Sina svoga Isusa Krista.

Zapali u našim srcima,
po zagovoru bl. Marije Propetoga,
vatru svoje ljubavi,
da ljubimo tebe iznad svega
i braću svoju u Kristovoj ljubavi.

On je Bog i s tobom živi i kraljuje
u jedinstvu Duha Svetoga,
po sve vijeke vjekova. Amen.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)