Input your search keywords and press Enter.

75. godina Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik

75 GODINA TURISTIČKE I UGOSTITELJSKE ŠKOLE DUBROVNIK

1947. – 2022.

 

Dani Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik održat će se 22. i 23. prosinca 2022. godine, kada Škola obilježava 75. obljetnicu svog postojanja. Škola će obilježiti proslavu kroz dva događanja.

Naglasak stavljamo na:

– Svečanu večeru – četvrtak 22. prosinca 2022. u 20.00 sati, Hotel Dubrovnik Palace

– Sportski dan – petak, 23. prosinca 2022.  od 13.00 do 16.00 sati, dvorana Gospino polje

Teško je prikazati 75 godina rada jedne ustanove, spomenuti sve ljude i događaje važne za rad Škole proteklih godina, ali moguće je podsjetiti na  mogućnosti  koje obrazovna djelatnost može pružiti društvu u kojem djeluje.

Mi, bez zadrške, možemo reći da smo stvarali ne samo dubrovački nego i hrvatski turizam s obzirom na to što je sustav i način rada ove Škole prihvaćen u cijeloj bivšoj državi. Odmah nakon domovinskog rata naši nastavnici stvaraju nove programe, pišu udžbenike, organiziraju i vode natjecanja, sudjeluju u kreiranju prosvjetne politike. Naši ugovori s gospodarstvom kao i obrazac stipendiranja poslužili su Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu turizma i sporta kao ogledni primjer za cijelu Republiku Hrvatsku. Kroz Projekt uspostave RCKDU stvaramo nove kurikule, a naš kurikul za kuhara na razini 4.2 tj. četverogodišnji program postaje ogledni primjer za izradu kurikula drugim Centrima kompetentnosti.

 

Bezbroj je malih, ali i velikih stvari koje su promicale Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik i struku.

Medalje,  nagrade, pohvale  i zahvale krase naše školske hodnike i učionice te govore  o našim uspjesima na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Trudimo se ulagati u znanje, želimo modernizirati sustav obrazovanja, uskladiti ga sa svjetskim turističkim i ugostiteljskim trendovima, a što ćemo naročito iskoristiti kroz mogućnost koja nam je pružena izborom naše Škole za jedan od 6 Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizam i ugostiteljstvo.

Škola se kontinuirano povezuje s gospodarstvom, svjesna kako o toj povezanosti ovisi kakvoća kadrova u turizmu i ugostiteljstvu bilo kroz redovito školovanje ili program cjeloživotnog učenja. Uspostavom dvaju akademisa, Garišta i vile Čingrija, Škola će ponovno dobiti vlastite prostore u kojima će biti direktno povezana s tržištem rada i učenje temeljeno na radu podići na još jednu višu razinu.

Uvjeren sam da ćemo se u bliskoj budućnosti, uz potporu i još jače zalaganje Županije i  Grada izboriti da se planirana izgradnja TUŠDU-RCKDU na lokaciji Babin kuka ubrzo i ostvari te time dobijemo i uvjete kakve zaslužujemo čime ćemo stvoriti još bolje materijalne pretpostavke za učenike i zaposlenike.

Na kraju, svima koji su izravno i neizravno vezani za rad ove vrlo značajne ustanove na području Grada, Županije i Republike Hrvatske upućujem najiskrenije čestitke povodom 75. obljetnice.

 

Ravnatelj: Antun Perušina, dipl. ing.

tuš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)