Input your search keywords and press Enter.

Proslava blagdana katoličkog laika bl. Ivana Merza u katedrali

Na blagdan bl. Ivana Merza u srijedu, 10. svibnja misno slavlje u dubrovačkoj katedrali u 18 sati predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Na kraju mise bit će predstavljen moćnik bl. Ivana Merza kojeg je izradio akademski kipar Tomislav Kršnjavi. Kršnjavi je istaknuo kako je upravo liturgija koja je imala povlašteno i najintimnije mjesto u Merzovoj duhovnost bila nadahnuće za izradu moćnika. Prednja strana relikvijara u obliku kvadrata ima stakleno središte u kojem se nalazi relikvija bl. Ivana Merza. Na prednjem dijelu se također nalazi križ ponad kojeg je i maleni reljef s prizorom bl. Merza u molitvi i razmatranju. Također u kvadratnim poljima, koja simboliziraju hrvatski grb, oblikovano je 12 stupova koji simboliziraju dvanaest apostola Crkve.  Stražnja strana relikvijara zamišljena je kao simbolična slika Neba.

Svečanoj proslavi blagdana ovog hrvatskog vjernika laika koji je proglašen blaženim 22. lipnja 2003. godine, prethodi trodnevna duhovna priprava u katedrali koju predvodi postulator kauze p. Božidar Nagy, DI.

Više o bl. Ivanu Merzu možete saznati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.