Input your search keywords and press Enter.

Bokeljski akord sutra u đardinu ljetnikovca Skočibuha

Serenata „Bokeljski akord“  će biti izvedena sutra, 8. kolovoza u 23:00 sata u đardinu ljetnikovca Skočibuha na Boninovu, umjesto u amfiteatru na Srđu kako je prvotno bilo najavljeno.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu. Popust od 30% pri kupnji ulaznica na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Stradunu i Visiji ostvaruju svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Noćna serenata „Bokeljski akord“ glazbom prati staru bokeljsku legendu o nesretnim peraškim zaručnicima koja se nalazi  zapisana u mnogim književnim antologijama. Uz pjesme o Boki i ljubavne serenate, poput „Dolazim Boko“, „Boko moja“, „Bokeljska noć“, „Tebe nima“ i drugih, oživjet će priča o nesretnoj ljubavi Peraštanke Katice i francuskog časnika Ante Slovića, rodom s Cresa. Strasnu ljubav između Katice i Ante ovjenčanu zaručničkim prstenom jedan topovski hitac pretvorio je u tužnu priču i nesretnu sudbinu.

Serenatu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog kulturnog društva „Napredak, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatske građanske inicijative, izvode: dr.sc. Vanda Babić koja je i autorica scenarija, glumci Julija Milačić i Nenad Vertovšek te glazbenici Đurđica Petrović Poljak, Damir Nikolić i Hrvoje Sindik.

Koncept novog off programa Igara „Noćne serenate“ pod pokroviteljskom Croatia osiguranja, inspiriran je izvornim pučkim izričajima gradskih sredina koji su se tijekom vremena, nadahnuti spregom pjesnika, skladatelja i interpreta, preobrazili u glazbenu i pjesničku vrstu tipičnih regionalnih kultura. Takva tradicionalna glazba vezana za različite gradove i različite  kulture izvodi se u kasnijim noćnim satima, kako i priliči serenatama.

 

Karla Labaš
DLJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *