Input your search keywords and press Enter.

Udruga branitelja Dubrovnika o Referendumu za referendum

Priopćenje Udruge branitelja Dubrovnika u vezi Referenduma za referendum prenosimo u cijelosti:

Udruga branitelja Dubrovnika 91-96 u potpunosti podržava akciju ‘Referendum za referendum’ i poziva sve svoje članove, članove svh drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sve branitelje i žitelje dubrovačkog područja da daju svoj potpis na nekom od štandova akcije, te da se i sami uključe u akciju dežuranjem na nekom od potpisnih mjesta.

Svjedočimo stalno većem i jačem teroru državnog aparata nad pojedinačnim, osnovnim i općim ljudskim pravima i slobodama. Umjesto boljem životu, novi zakoni, uredbe i propisi koje u sprezi uhljebničke vlasti na nesreću i sramotu svih hrvatskih građana potvrđuje hrvatski Sabor, služe jedino obrani stečenih položaja, zadržavanju vlasti i nadležnosti nad sve siromašnijim hrvatskim građaninom. Tako uredba o dopuštenom sakupljanju propisa za bilo koji referendum samo u uredima javne uprave, te potrebni broj potpisa i rok (400 000 u 15 dana) ne samo onemogućuje izjašnjavanje građana i građanskih inicijativa o bitnim životnim pitanjima, nego na očito nezaboravljeni boljševički način vrijeđa ponos i zdravi razum svakog čovjeka.

Branitelji, suborci, građani ! Za slobodni život u slobodnoj državi cijena je plaćena hrvatskom krvlju. Ne smijemo dopustiti da nas vrijeđaju, da nam uskraćuju teško izborenu slobodu. Ne smijemo odustati od prava na glas i mišljenje! Ne smijemo dopustiti da ukidanjem naših prava ova vlast pokloni sebi pravo na rasprodaju i posljednje imovine , da našu djecu ostavi bez prava na vlastite ceste, šume, vodu, na vlastiti zrak! Dajte svoj potpis za vlastito pravo na mišljenje!

Udruga branitelja Dubrovnika 91 – 96

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.