Input your search keywords and press Enter.

Ljepota & moda: 6 načina za korištenje kokosovog ulja za prekrasnu kosu

Kokosovom ulju sve brže raste popularnost za razne namjene i koristi.

Od kuhanja do hidratizacije kože, ovo čudnovato ulje je na vrhu popisa prirodnih alternativa za poboljšanje svog zdravlja i dobrobiti. Jedna od najvećih primjena kokosovog ulja je za regeneriranje kose i postoji mnogo načina korištenja za tu svrhu.

1.Kokosovo ulje za dubinsko regeneriranje

Budući da se sastoji uglavnom od manjih srednje lančanih masnih kiselina, ulje od kokosa prodire u kosu dublje i brže od drugih regeneratora. Samo slijedite ove jednostavne korake: Provjerite imate li barem sat-dva za ovaj tretman. Što duže ostavite ulje na kosi, to bolje. Operite kosu i pustite da se suši sama dok pripremite sljedeće korake. Skupite materijal: češalj ili četka, kapica za tuš ili mali ručnik i 2 zdjelice različitih veličina (jedna mora stati u drugu), te naravno kokosovo ulje. Uzmite malu količinu kokosovog ulja u manju zdjelu i postavite je u veću, koju ćete napuniti vrelom vodom, kako bi se ulje otopilo. Kad se ulje potpuno otopi, prstima nježno masirajte ulje u kosu, a zatim je pročešljajte. Kad ste nanijeli ulje, omotajte kosu u kapicu za tuš ili mali ručnik i ostavite 30 minuta ili duže. Nakon toga operite kosu kao i obično.

2.Kokosovo ulje za raspetljavanje kose

Ako imate dugu ili kovrčavu kosu, raspetljavanje kose je vjerojatno vaša svakodnevna borba. Samo slijedite ove korake: Skupite kosu četkom ili češljem i ponovno otopite kokosovo ulje kao u prethodnom odjeljku. Nježno umasirajte ulje u krajeve kose polako prema korijenima. Nema potrebe za ispiranjem, samo pročešljajte kosu.

3.Kokosovo ulje protiv peruti

Na kraju dana ili neposredno prije spavanja, operite kosu kao i obično. Otopite kokosovo ulje u zdjelicama. Kad se otopi, umasirajte ga u vlasište. Ako imate dugu kosu, lakše će vam biti ako okrenete glavu naopako. Zamotajte glavu ručnikom i ostavite tako preko noći za optimalne rezultate.

4.Kokosovo ulje kao podloga za bojanje kose

Kokosovo ulje je izvrstan medij za miješanje boja. Prodire u kosu dublje i brže od drugih prirodnih ulja, pa može pomoći da boja bude jača i da ne blijedi prebrzo. Skupite materijale: mali ručnik, češalj, boja za kosu, rukavice, 2 zdjele različitih veličina, spremnik za miješanje boje i kokosovo ulje. Otopite kokosovo ulje u zdjelicama. Pomiješajte ga s bojom u spremniku za miješanje. Primijenite na kosu kao inače. Šamponom i mlakom vodom uklonite višak ulja i boje. Zamotajte kosu ručnikom i ostavite preko noći.

5.Kokosovo ulje za brži rast kose

Na kraju dana ili neposredno prije spavanja, operite kosu kao i obično. Otopite kokosovo ulje u zdjelicama. Kad se otopi, umasirajte ga u vlasište. Ako imate dugu kosu, lakše će vam biti ako okrenete glavu naopako. Zamotajte glavu ručnikom i ostavite tako preko noći za optimalne rezultate.

6.Kokosovo ulje za zaštitu kose od sunca

U jutarnjim satima, posebno ako znate da će vaša kosa biti više izložena suncu nego inače, samo otopite kokosovo ulje u zdjelicama kako je već objašnjeno, te ga nježno umasirajte u kosu u malim količinama. Nemojte ispirati.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *