Input your search keywords and press Enter.

5. Mali festival folklora i baštine večeras na Osojniku

Mali folkloraši tradicionalno se na kraju školske godine okupljaju na svom Festivalu na Osojniku, kako bi pokazali što su sve vježbali u proteklih godinu dana.

Ovogodišnji 5. Mali festival folklora i baštine održat će se sutra 18. lipnja, s početkom u 18h na mjesnom igralištu na Osojniku.

Festival je međunarodnog karaktera pa će osim hrvatskih društava nastupati i gosti iz okolnih zemalja. Svak od njih prezentirat će svoju kulturu i baštinu, svoje posebnosti, a publika će uživati gledajući djecu kako ponosno čuvaju tradiciju.

Nastupit će: HKUD Biloševica, Široki brijeg, BiH; K.U. „Ivo Lozica“ Lumbarda; KUD Metković; KUD „Ohrigjanka“, Ohrid, Makedonija; Udruga „Dubrovački primorski svatovi“; KUD “Moslavec“ Voloder, Kutina; HKUD “Sv. Ante” Dretelj, BiH; Članice Dubrovačkih knjižnica, Mokošica; HKUD „Fra. Petar Bakula“  Posušje, BiH;  te domaćin KUD „SV. JURAJ OSOJNIK“.

Osiguran je i autobus za sugrađane, koji kreće u 17h s Pila, staje na stanicama Tomy, Robna kuća SRĐ, Nova Mokošica, Stara Mokošica. Povratak s Osojnika je u 21h.

Nakon programa upriličeno je druženje i zabava za posjetitelje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *