Input your search keywords and press Enter.

250 sudionika Du Motionove utrke pretrčalo Pelješki most

Uvertira u spektakl otvaranja: 250 sudionika Du Motionove utrke pretrčalo Pelješki most

 

“Neopisivo iskustvo! Ovakva se utrka pamti zauvijek. Čim je izašla vijest o njoj, znali smo da moramo biti tu, ali ovo je premašilo sva očekivanja. Jednostavno djeluje nestvarno činjenica da smo među prvima pretrčali Pelješki most!” – prvi su dojmovi trkača Du Motionove utrke mostom koji nakon 300 godina ponovo povezuje krajnji jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

250 trkača iskoristilo je priliku kakva se pruža jedanput u životu i istrčalo 5,5 km utrke koja je ujedno bila uvertira u cjelodnevnu spektakularnu svečanost otvaranja najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti Hrvatske i jednog od najvećih mostova u Europi.

Najbolje su rezultate ostvarili Leo Zlokić (20:07), Marko Matić (20:34) i Petar Dragojević (21:35) u muškoj te Lukrecija Krstičević (22:38), Marina Juranić (22:43) i Karmen Fabris (25:46) u ženskoj kategoriji.

 

Ukupni poredak trkača dostupan je na ovom linku.

 

“Za nas Dubrovčane današnji dan ima posebnu emotivnu težinu i riječi nisu dovoljne za opisati sve ovo, a ponajmanje ponos što smo imali priliku biti jedan mali dio današnjeg spektakla otvaranja. Na tome svakako zahvala ide i našim partnerima, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici grada Dubrovnika i Hrvatskim cestama, s kojima smo realizirali ovu neponovljivu utrku o kojoj će se još dugo pričati”, izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

 

Susreti trkača i Pelješkog mosta ovdje ne staju, jer upravo će most trkačima u budućnosti znatno olakšati dolazak na Du Motionove utrke u Dubrovniku.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)