2018. g. će Eko centar Mokošica i Eko Omblići posvetiti prirodnoj i kulturnoj baštini Hrvatske

Objavljeno prije 1 mjesec  -  - 1mjesec ago 14


Cijelu 2018 godinu naši mladi ekoaktivisti Zelenog Sunca i Eko-Omblići će posvetiti prirodnoj i kulturnoj baštini Hrvatske.

Nastojati će je što više očuvati za buduće generacije kroz svoje otvorene glasne eko apele!

Stoga su se mladi ekoaktivisti odmah na početku ove godine zaputili u zaštiti izvora pitke vode Rijeke dubrovačke te njezine kulturne baštine posebno ladanjskih ljetnikovaca. Prije nekoliko dana su tako planinarili požarnim putem iznad Mokošice preko izvora pitke vode Tundrača do Petrova sela i uvidjeli kako se tamo i baca šut i glomazni kućni otpad i opasne salonitne ploče, te kako se čine velike iskopine zemlje.

Ni povijesne kamene serpentine niz Petrovo selo do naselja Mokošice nisu pošteđene smeća… a i na pojedinim mjestima su oštećene od bujica vode.

Veliki mokoški potok je prilično sačuvan od slapova Male Plitvice međutim na njegovom prolazu kroz naselje Mokošica je prepun raznog smeća od starih špahera pa do razbijenih keramčkih pločica!
Slijedećih dana mladi ekaoktivisti se spremaju prema Konavlima, odnosno Pridvorju, Mihanićima, Kuni Konavoskoj i Snježnici gdje će učiniti svoje eko i istraživačke minute!

Ml.tajnik: Petar Cvjetković
Voditeljica Eko-Omblića: Jadranka Šimunović

14 preporuka
comments icon 0 komentara
0 komentara
221 pregleda
bookmark icon

Write a comment...

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *