Input your search keywords and press Enter.

2016. proglasiti Godinom sv. Vlaha

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić održala je sastanak na temu pripreme programa i koordinacije aktivnosti obilježavanja 1700-te godišnjice mučeničke smrti sv. Vlaha.

Sastanku su prisustvovali pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu Ana Hilje, direktorica Razvoje agencije Grada Dubrovnika DURA-e Andrea Novaković sa suradnicima i predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adriana Kremenjaš-Daničić.

Svi sudionici složili su se s inicijativom da je 2016. godinu potrebno proglasiti Godinom sv. Vlaha. U raznovrsnim događanjima, koja će se rasporediti tijekom cijele godine, nužno je sudjelovanje obrazovnih institucija, ustanova u kulturi, zainteresiranih udruga i pojedinaca, ali i gospodarstvenika. Stoga će se potonjima uputiti pismo namjere, dok će DURA provesti javni natječaj za odabir vizualnog identiteta ove velike obljetnice.

Današnjem sastanku prethodio je okrugli stol u organizaciji Europskog doma Dubrovnika, održan 29. siječnja u samostanu sv. Klare, te sastanak koji je na poziv DURA-e održan u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika 9. veljače, oba s velikim brojem dionika, svjetovne i crkvene javnosti.

Petar Ipšić
Viši stručni suradnik za informiranje
Grad Dubrovnik
Upravni odjel za poslove gradonačelnika