Input your search keywords and press Enter.

17. – 20. 10. – Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa”

Međunarodna volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ ove godine se održava od 17. do 20. listopada u 11 gradova u Hrvatskoj, a među njima i u Dubrovniku. Iz godine u godinu raste broj mjesta koji se priključuju akciji prepoznatljivoj po zelenim majicama sudionika koje u dane održavanja akcije preplave ulice i prostore volonterskih akcija. U Dubrovniku se akcija održava peti put.

Posebnost ove volonterske akcije jest u tome što volonteri koji se prijave do zadnjeg trenutka ne znaju svoj volonterski zadatak nego ih se doveze na lice mjesta i tu zadatak prihvaćaju „bez kompromisa“, bez obzira na svoje želje i očekivanja. I naravno, daju sve od sebe kako bi ga što bolje obavili.

U Dubrovniku akciju „72 sata bez kompromisa“ organiziraju Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt je, inače, osmišljen i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva.

Pozivaju se svi koji žele volontirati da se prijave i sudjeluju. Link za prijavu: http://prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera/prijava/4

„3 dana, 11 gradova, 4.000 tisuće mladih i više od 450 volonterskih akcija. Solidarnost, kreativnost, marljivost, požrtvovnost, samo su neke od osobina volontera. Vjerujemo kako i ti imaš jednu od njih. Nemoj je potrati! Zakači se za volontiranje i tako doprinesi za bolju Hrvatsku! Prijavi se solo ili u grupi (3 – 10 članova). Osoba koja kreira grupu mora biti punoljetna“, pozivaju organizatori.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Napomena:
Kontakt osobe za mlade su:
Ana Marčinko 091 1557 971 i Ivo Roko 099 7232 668

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *