Input your search keywords and press Enter.

15. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovački medijski dani na Odjelu za komunikologiju

„30 godina od napada na Dubrovnik: Politički, komunikološki i kulturološki aspekti grada pod opsadom“ tema je 15. međunarodne znanstvene konferencije Dubrovački medijski dani (DMD) u organizaciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, koja će biti održana sutra i prekosutra, 1. i 2. listopada 2021. u Sveučilišnom kampusu. Ovogodišnja konferencija dio je programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu u organizaciji Grada Dubrovnika.

Otvaranje DMD-a bit će upriličeno sutra, u petak, 1. listopada 2021., u 16 sati i 45 minuta, u Kampusu Sveučilišta (Branitelja Dubrovnika 41).

Na konferenciji Odjela za komunikologiju izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva. Pozvani predavači ove su godine Renaud de la Brosse i Kristoffer Holt, profesori s Odjela za medije i novinarstvo Sveučilišta Linnaeus u Kalmaru, u Švedskoj koji će zajedno imati izlaganje “Sustainability of the democratic system versus viral disinformation campaigns”. Program je koncipiran kroz tri panela; „Framing rata u Hrvatskoj: medijski narativi“, „Gradovi pod opsadom“ te „Novinarstvo, računala i sjećanje“.

Sva izlaganja i rasprave bit će na engleskom jeziku, a organizacija je hibridna; uživo i virtualno. Konferencija je organizirana u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te Sveučilištem Linnaeus iz Švedske, uz sponzorstvo njemačke zaklade Konrad-Adenauer-Stiftung.

Sveučilište u Dubrovniku

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.