Input your search keywords and press Enter.

15 godina glazbene radionice SORGO

Glazbena radionica Sorgo će koncertom, koji će se održati u petak, 02. prosinca 2016. godine u Dubrovačkoj katedrali s početkom u 19:30 sati obilježiti 15 godina svog uspješnog djelovanja. Obljetnički koncert poklon je građanima i posjetiteljima Dubrovnika.

Glazbena radionica Sorgo je u zadnjih petnaest godina nezaobilazan projekt u glazbenom životu Dubrovnika i Hrvatske. Svojim predanim radom povezuje glazbenu baštinu, te kontinuirano afirmira novo, suvremeno stvaralaštvo. Program ovog obljetničkog koncerta sadrži sve one elemente s kojima se Glazbena radionica Sorgo bavi.

Osim djela Luke Sorkočevića te Borisa Papandopula, slušat će se praizvedba djela mladog dubrovačkog skladatelja Ivana Končića kojeg će uz Dubrovački simfonijski orkestar izvesti naša proslavljena operna diva Dunja Vejzović. Naći će se i jedna moderna praizvedba djela dubrovačkog skladatelja glazbene baštine Tomassa Restija, a izvest će je sopranistica Sara Žuvela. Također će se predstaviti djelo Frana Đurovića, a sve to pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka.

Glazbena radionica Sorgo nastala je s namjerom da oživi zaboravljenu glazbu iz arhiva Dubrovnika, istražuje notne zapise i provocira nove načine izvođačke prakse i autorskog suvremenog rada. Ne radi se samo o ciklusu koncerata nego o ideji buđenja svijesti o dubrovačkoj baštini, te poticaju za novi skladateljski, izvođački, izdavački i svakojako kreativan rad koji afirmira i pozicionira prvenstveno glazbeni, a samim time i kulturni život Grada. Koncerti glazbene radionice Sorgo su mjesto susreta starog i novog, ali i prostor dijaloga između različitih glazbenih stilova i pravaca.

Vašim dolaskom ćete podržati dosadašnji i daljnji naš rad, te skupa s nama uživati u vrhunskim interpretatorima i glazbi. Dobro nam došli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.