Input your search keywords and press Enter.

Prvi put “72 sata bez kompromisa” u Dubrovniku

Projekt „72 sata bez kompromisa“ naziv je akcije koja će se od 15. do 18. listopada prvi put organizirati u Dubrovniku, a u kojoj će tijekom tih dana ekipe mladih volontera sudjelovati u različitim volonterskim akcijama prihvaćajući ih ‘bez kompromisa’ .

Volonterski duh motivirat će se zajedničkim početkom – misom u Male braće u četvrtak, 15. listopada u 19 sati, koju će predvoditi predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije mr. don Marinko Šljivić.

Sljedeća dva dana, u petak i subotu, mladi će na različitim lokacijama sudjelovati u čišćenjima otvorenih i zatvorenih prostora, pripravljanju kolača koje će onda darovati, izradi predmeta koje će također darivati, volontiranju na kulturnim događanjima itd.
Što je projekt „72 sata bez kompromisa“?

Projekt „72 sata bez kompromisa“ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

Osmišljen je i pokrenut u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkovit način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

U Europi je projekt ostvaren u devet zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednost te akcije i svojim radom će se pridružiti od 15. do 18. listopada 2015. godine.

U organizaciji Studentskih katoličkih centara (SKAC) u Hrvatskoj projekt će se ove godine provoditi u tri grada: Splitu, Zagrebu i Dubrovniku. U organizaciji dubrovačkih volonterskih dana za mlade sudjeluju i Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *