Input your search keywords and press Enter.

Na zadovoljstvo festivalske publike, na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama ne izostaju tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo, a prvi od ukupno dva ovogodišnja festivalska nastupa održan je u srijedu, 22. srpnja u parku Gradac. Idući je na programu u petak, 31. srpnja, također u parku Gradac s početkom u 21.30 sati.

Iako prilagođen epidemiološkim preporukama, Linđov ovogodišnji plesni program raznovrstan je i zanimljiv, kako se sinoć uvjerila publika na Gradcu koja je vidno uživala. Linđovci su izveli potkolo, konavoski svadbeni ples, kao i neizostavnu poskočicu linđo. Plesao se i tanac s otoka Suska, ples karakterističan za taj mali otok u sjevernom Jadranu, poznat po kratkoj i šarenoj ženskoj nošnji. Nakon graciozne izvedbe starih splitskih plesova i glazbenih točki u izvedbi orkestra, klape te zbora ansambla, večer je zaključilo uvijek rado viđeno bunjevačko kolo.

Ulaznice za Linđov nastup 31. srpnja u parku Gradac dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, HEP, Euroherc, ALH, Kraš, Tele2, Croatia Airlines, OTP banka, Caboga Stiftung, ACI, Coca-Cola i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

Karla Labaš
Ured za odnose s javnošću i marketing

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.