Input your search keywords and press Enter.

Od 14. do 19. ožujka u dubrovačkoj katedrali održat će se korizmena duhovna obnova. Voditelji će biti fra Mario Knezović (14. i 15. ožujka), fra Mate Dragičević (16. i 17. ožujka) i don Senko Antunović (18. ožujka).

Svakog dana tijekom korizmene duhovne obnove u 17 sati će se moliti krunica ili će biti pokorničko bogoslužje (16. ožujka) ili će se moliti pobožnost križnog puta (18. ožujka), nakon čega slijedi razmatranje u 17:30, misa u 18 i klanjanje pred presvetim ili koncertni program dana kršćanske kulture (16. i 19. ožujka) i korizmeni koncert osnovnih škola (18.ožujka) u 19 sati.

Na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, misu će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

*
U Dubrovniku, Splitu i Šibeniku od 12. do 21. ožujka održat će se međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture, koja je u Dubrovniku prvi put održana 2006. godine.

Donosimo raspored preostalih ovogodišnjih događanja u Dubrovniku:

14. ožujka – 19:30 sati – U kinu Visia bit će projekcija dokumentarnog filma, razgovor sa svjedocima vremena, „Grad na srcu sveca“. Uvodničar će biti Ivan Viđen, a moderator mons. Toma Lučić.

15. ožujka – 19:30 sati – Koncert crkvenog zbora „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u pravoslavnoj crkvi sv. Blagovijesti. Uvodničar će biti dr. sc. o. Vladan Perišić. Voditeljica zbora je mo. Stojanka Gudelj.

16. ožujka – 19:00 sati – U dubrovačkoj katedrali Ansambl narodnih plesova i pjesma Hrvatske “Lado“ izvest će oratorij “Kalvarija”, nastao na temelju hvarskog pučkog crkvenog pjevanja. Skladatelj je Ljubo Stipišić Delmata.

16. ožujka – 20:00 sati – U kinu Visia održat će se projekcija igranog filma „U boljem svijetu“ danske redateljice Susanne Bier. Film je 2011. nagrađen Oscarom za najbolji film s neengleskog govornog područja.

17. ožujka – 19:30 sati – „Barokna arhitektura u Hrvatskoj“ naziv je knjige dr. sc. Katarine Horvat Levaj koja će biti predstavljena u dvorani Ivana Pavla II. Uz samu autoricu knjigu će još predstaviti akademik Radoslav Tomić i povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.

18. ožujka – Noć crkvenih muzeja započet će u 19:30 obilaskom muzeja i klaustra franjevačkog samostana, zatim slijedi obilazak u 20:30 muzeja i klaustra dominikanskog samostana te u 21:30 riznice katedrale.

19. ožujka – 18:00 sati – U dubrovačkoj katedrali slavit će se svečana euharistija uz obilježavanje 5. obljetnice ređenja dubrovačkog biskupa mons. mr. sc. Mate Uzinića

19. ožujka – 19:30 sati – “Requiem” (G. Fauré) i “Pjesma sv. Vlaha” (obr. Tomislav Fačini) – korizmeni koncert u dubrovačkoj katedrali Dubrovačkog komornog zbora i Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem dirigenta Frana Krasovca.

20. ožujka – 19:00 sati – “Riječ & glazba” – duhovna večer Katedralnih madrigalista u dubrovačkoj katedrali. Voditeljica zbora je prof. Margit Cetinić, a uvodnu riječ dat će Ivana Lenert.

21. ožujka – 20:00 sati – U crkvi Male braće održat će se „Koncert duhovnih skladbi u izvedbi dubrovačkih klapa i crkvenih zborova“ u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Program je priredio Krešimir Magdić.

21. ožujka – 21:15 sati – ZATVARANJE DANA KRŠĆANSKE KULTURE U DUBROVNIKU – Manifestaciju će u crkvi Male braće zatvoriti dubrovački biskup mons. mr. sc. Mate Uzinić.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *