Input your search keywords and press Enter.

13. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar – Knin -Dubrovnik od 1.8. – 5.8.2022.

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist organizira 13. Memorijalni biciklistički ultramaraton. Ultramaraton kreće s Ovčare, a cilj mu je u Dubrovniku. Održava se u 5 etapa od 1.do 5.kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno odvoze 170 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine. Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući u Ovčari sve do  cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom. Ruta kojom biciklisti prolaze je kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar,Vinkovci, Slavonski Brod, Pakrac ,Lipik ,Okučani,Glina,Slunj,Gračac,Knin,Sinj,Ploče,Dubrovnik .
Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori. Udrugu su osnovali branitelji i njihova djeca.
Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Siniša Safundžić
predsjednik Udruge i kontakt osoba

***
Plan puta biciklističkog ultramaratona:
1. dan 1.8. Polazak u 7 sati sa Ovčare -Vukovar(odlazak na spomenik na Dunavu)-Vinkovci(u Vinkovcima kratak odmor)-Ivankovo – Strizivojna -Staro Topolje – Slavonski Brod (pauza za ručak) Sibinj-Pleternica-Požega-Pakrac-Lipik

2. dan 2.8. Polazak u 7 sati Lipik-Okučani-Novska-Jasenovac-Hrvatska Kostajnica-Glina-Cetingrad-Slunj

3. dan 3.8. Polazak u 7 sati Slunj-Korenica-Udbina-Gračac-Knin

4. dan 4.8. Polazak u 7 sati Knin-Blato na Cetini-Šestanovac-Baška Voda

5. dan 5.8. Polazak u 7 sati Baška Voda-Ploče-Neum-Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.