Input your search keywords and press Enter.

PORTRET SKLADATELJICE NENE ĆORAK  – KONCERTI U KUĆI BUKOVAC

Večer na kojoj je prikazano glazbeno stvaranje prof.Nene Ćorak bio je zaista nesvakidašnji događaj na festivalu a priređen je u Kući Bukovac 23.rujna. Bila je to glazbena poema u kojoj su nastupili učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika te sama profesorica i skladateljica Nena Ćorak. Kako je sama izjavila: ‘Moje je djetinjstvo obojeno Konavlima i Dubrovnikom, brdima, morem i glazbom i te me slike i ugođaji prate tijekom cijeloga života’
Od rane mladotsti istraživala je jednostavnje instrumente i to ju je oduševljavalo. Danas prof. Ćorak predaje klavir u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević u Dubrovniku i bavi se aktivno komornim muziciranjem.
Inspirirana je dječjim svijetom i sklada djela prilagođena učenicima.
Učenici Umjetničke škole najbolje su to glazbeno ilustrirali u brojnim djelima namjenjenim klaviru, violini, flauti i glasu. Divno je bilo nazočiti i slušati nadarenu mladost na klaviru Ina Bašić, Petra Zelentrović, Ana Bakija. Na flautama Ines Begić, Lucija Brautović, Barbara Ćorak. Violine Ivana Đanić, Patricia Ćorak, a violončela Marta Kekez, Elza Filipović, Iva Nodilo i Nina Zvone. Glas je pripao sopranu Valentina Elizabeta Šilje.
Za ovu koncertnu večer svesrdno su ih pripremali njihovi mentori Nena Ćorak, Dubravka Hilje, Vanda Đanić, Jakov Kakarigi, Anis Končić i Đive Franetović Kušelj. Večer prepuna mladenačke vedrine i dubokih emocija završila je veoma optimistično sa željom za skorim nastavkom. Čitav odlično koncipiran program vodila je na vrlo zanimljiv način bilingvalno te uz vlastitu poeziju umjetnička direktorica Epidaurus festivala, pijanistica Ivana Marija vidović koja je povezala svaku skladbu i vodila nas nadahnuto kroz fabulu svake kompozicije na vrlo domišljat način. Brojna domaća i strana publika mogla je razveseliti sebe i priređenim domjenkom.’Kao i sa svojijm bližnjima Nena uspijeva olako ostvarit intimni kontakt s tim rafiniranim ‘stanovnicima’, s notama…skladateljica Nena i njene note sastaju se, šapuću jedni drugima, vode povjerljive razgovore, fascinantne i zavidne! Zajedno s Nenom otkrivamo uvijek iznova neumornu poruku glazbe koja naše duše stapa s blaženstvom.’ Izjavila je u svom uvodnom govoru Ivana Marija Vidović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.