Input your search keywords and press Enter.

Pučišća na Braču krasi naslovnicu talijanskog magazina Bell’Europa

Bell’Europa je priznati i među Talijanima popularan magazin specijaliziran za turistička putovanja, a naslovnicu najnovijeg izdanja za rujan krasi Pučišća na Braču. U reportaži pod nazivom „Svi okusi Brača“, novinar i fotograf Massimiliano Rella donosi priču o eno-gastronomskoj ponudi otoka, dok je autor naslovne fotografije Boris Kačan. Riječ je o reportaži nastaloj za vrijeme putovanja iz travnja ove godine, realiziranog u suradnji Hrvatske turističke zajednice i njezina Predstavništva u Italiji sa TZ Splitsko-dalmatinske županije i sustavom turističkih zajednica.

U ovom izdanju časopisa objavljene su reportaže o raznim destinacijama, kao što su Turska, Velika Britanija, Nizozemska, Grčka ili Austrija, no posebno se ističe reportaža o Braču na 12 stranica u boji s pratećim fotografijama. Brač je opisan kao otok okupan kristalno čistim morem, okružen vinogradima, maslinicima i šumama. U tekstu je istaknuto kako je otok prepun malenih uvala i prekrasnih plaža poput Zlatnog rata, plaža oko Dominikanskog samostana u Bolu pa sve do Postira i pješčane uvale Lovrečina.

Autor ističe kako je ovaj dalmatinski otok za većinu turista poznat po svom bijelom kamenu i najpoznatijoj plaži u Hrvatskoj, Zlatni rat, ali i da se sve više nameće kao odredište za gurmane. Autor također daje preporuke i popis konoba te vinarija koje valja posjetiti, a sugerirana su i posebna jela te specijaliteti koje bi svaki gost trebao kušati. Od ostalih doživljaja i aktivnosti istaknute su ture biciklom po otoku, personalizirani itinereri brodom, trekking i planinarske staze, a tu je i niz servisnih informacija poput načina dolaska, odabira smještaja i dr.

Bell’ Europa turistički je mjesečnik kojega prati preko 100.000 čitatelja, a radi se o izdanju jedne od vodećih talijanskih medijskih grupacija Cairo RCS. Časopis se distribuira na kioscima, u pretplati te na benzinskim postajama diljem Italije.

Dodajmo kako su brojni talijanski specijalizirani časopisi, magazini i portali usmjereni na turizam ovo ljeto objavili tekstove o prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi Hrvatske pa tako dodatno izdvajamo reportažu o Visu u specijaliziranom časopisu Nautica, tekst o Dubrovniku i okolici koji je objavljen u turističkom magazinu Dove, dok je srpanjsko izdanje turističkog časopisa In viaggio u potpunosti bilo posvećeno Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.