Input your search keywords and press Enter.

MSC Foundation i UNICEF slave dostignuti iznos donacija od 12 milijuna eura za programe koji mijenjaju živote diljem svijeta

MSC Foundation i UNICEF slave partnerstvo koje transformira živote mladih već više od 13 godina. U ovom trenutku ukupne donacije MSC-ovih aktivnosti prikupljanja sredstava za UNICEF-ove programe premašile su iznos od 12 milijuna eura.

 

Surađujući od 2009. godine u šest programa i osam zemalja, MSC Foundation je pomogao UNICEF-u u pružanju podrške obrazovanju za 8.000 djece u 126 ugroženih zajednica u Brazilu, borbi protiv malarije u Africi, pružanju pomoći kineskom programu dodataka prehrani s ciljem sprečavanja pothranjenosti djece i isporuci gotove terapijske hrane za više od 115.000 djece s teškom akutnom pothranjenošću u Etiopiji, Južnom Sudanu, Somaliji i Malaviju.

MSC Foundation je 2019. godine istupio kao prvi partner u programu „Plastic Waste Goes to School“ u Obali Bjelokosti. Ova inicijativa istovremeno podupire žene koje prikupljaju otpad, reciklirajući prikupljeni plastičan otpad u inovativne cigle te korištenje tih cigli za izgradnju ekološki prihvatljivih modernih učionica. Važnost ove treće komponente je iznimno bitna u zemlji u kojoj trenutno 1,6 milijuna djece ne pohađa školu, a jedan od razloga je što za njih nema mjesta za učenje.

Nepokolebljiva potpora Zaklade omogućila je da program već ima značajan utjecaj na živote više tisuća djece, omogućujući im pristup obrazovanju i svjetlijoj budućnosti. Njegov utjecaj se širi i dalje uz uklanjanje tona plastičnog otpada s odlagališta i uz osnaživanje žena kroz pružanje obuke za prikupljanje otpada. MSC je također bio ključan u uspostavi tvornice uz podršku UNICEF-a gdje se plastičan otpad reciklira u ove izdržljive moderne cigle.

Do danas je program „Plastic Waste Goes to School“ obučio 188 žena koje su sada organizirane u formalnu udrugu, reciklirano je oko 616.000 plastičnog otpada i dovršeno 112 modernih učionica omogućujući pristup kvalitetnom obrazovanju za 6.224 djece.

Sveobuhvatna potpora MSC Foundationa UNICEF-u se proteže od kampanje prikupljanja sredstava Get On Board for Children na brodovima MSC Cruisesa do partnerstva u obrazovanju, potpori zajednicama i inicijativama za hitnu pomoć. Uz to, Zaklada organizira aktivnosti za podizanje svijesti o radu UNICEF-a uključujući i pjesmu „I Can Believe: MSC for UNICEF“ i edukativno-zabavne aktivnosti na brodovima flote MSC Cruisesa, angažirajući tako svake godine na tisuće djece i mladih. Jedna od takvih inicijativa je časopis KIDS UNITED koji djeci pruža zabavan, interaktivan način učenja o važnim temama kao uzbudljivom i ugodnom dijelu njihovog doživljaja krstarenja.

Uz to, MSC Foundation osigurava iznimnu vidljivost u javnosti uz uključenje UNICEF-a u preko 20 međunarodnih događanja s globalnom publikom i velikom medijskom izloženošću. Prikazujući UNICEF-ove inicijative i utjecaj, Zaklada podiže svjesnost i dodatno pomaže UNICEF-u u poboljšanju života djece diljem svijeta.

Potpora Zaklade UNICEF-ovim inicijativama hitne pomoći je nedavno uključivala pomoć zajednicama uništenim u poplavama u Malaviju, ciklonom Idai u Mozambiku i Zimbabveu, ebolom u Demokratskoj Republici Kongo i pandemijom Covid-19 diljem svijeta.

Slaveći rezultate ovog partnerstva, Bettina Junker, CEO UNICEF-a Švicarska i Lihtenštajn, je izjavila: „Iznimno smo zahvalni što je naše partnerstvo s MSC Foundation-om doseglo još jednu impresivnu prekretnicu s 12 milijuna eura donacija do današnjeg dana. Izuzetno cijenimo velikodušnu podršku MSC Foundation-a i snažno podizanje svijesti o radu UNICEF-a. Radujemo se sljedećem poglavlju našeg partnerstva i uzbuđeni smo što ćemo nastaviti svaki dan pokretati promjene za djecu i mlade.“

Daniela Picco, izvršna direktorica, MSC Foundation, primijetila je: „Čast je raditi ruku pod ruku s UNICEF-om. Naše partnerstvo je postajalo sve snažnije otkad smo krenuli raditi zajedno prije trinaest godina. To je bilo putovanje odličnog timskog rada, rada na različitim programima diljem svijeta, ali uvijek uz postizanje nevjerojatnih rezultata za djecu. Izuzetno smo ponosni na dostizanje nove prekretnice i zahvalni smo na velikodušnim donacijama milijuna gostiju MSC Cruisesa koji su bili potaknuti da pomognu divnom radu UNICEF-a tijekom ovih godina.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.