Input your search keywords and press Enter.

MSC CRUISES UVODI SUSTAV DEZINFEKCIJE ZRAKA

NOVE GENERACIJE ZA DODATNO POBOLJŠANJE ČISTOĆE ZRAKA U ČITAVOJ GLOBALNOJ INDUSTRIJI KRUŽNIH PUTOVANJA

  • MSC Seahore bit će prvi brod na kojem će se predstaviti nova napredna tehnologija dezinfekcije zraka koja smanjuje rizik zaraze virusom
  • Dodatni korak naprijed u predanosti MSC Cruisesa prema vodećim zdravstvenim i sigurnosnim standardima u industriji
  • Inovaciju su osmislili brodograditelji u Fincantieriju u suradnji s Međunarodnim centrom za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju

 

Ženeva, Švicarska – 21.10.2020. – MSC Cruises je prva kompanija za kružna putovanja na svijetu koja će uvesti novi, tehnološki inovativan sanitacijski sustav nazvan „Safe Air“ s ciljem daljnjeg poboljšanja kvalitete i čistoće zraka na brodu za goste i članove posade.

„Safe Air“ će biti predstavljen na brodu MSC Seashore, jednom od najvećih i tehnološki najnaprednijih brodova ikad izgrađenih u Italiji, koji je trenutno u izgradnji u Fincantierijevom brodogradilištu u Monfalconeu s očekivanom isporukom u 7. mjesecu 2021. godine kao prvi od ukupno dva broda „Seaside Evo“ klase.

Ova najava još jedan je korak naprijed u neprestanoj predanosti kompanije MSC Cruises naspram zdravlja i sigurnosti koju je demonstrirala i u 8. mjesecu kad je postala prva veća kompanija za kružna putovanja na svijetu ponovo započevši plovidbu uz primjenu novog i sveobuhvatnog zdravstvenog i sigurnosnog protokola kojeg su odobrile razne europske nacionalne i regionalne vlasti nakon privremenog zaustavljanja globalne industrije u 3. mjesecu zbog pandemije koronavirusa.

Sanitacijski sustav nove generacije „Safe Air“ zasnovan je na tehnologiji UVC lampi, ultraljubičastih zraka tipa C u kombinaciji s brodskim klimatizacijskim sustavom, pri čemu se protok zraka zrači pri izvoru uz korištenje svjetlosti kratke valne duljine koja pogađa organske čestice i sprečava cirkulaciju onečišćivača zraka kao što su virusi, bakterije i plijesan.

Sustav „Safe Air“ su razvili Fincantierijevi dizajneri i tehničari u suradnji s laboratorijem za virologiju Međunarodnog centra za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju, vodećeg globalnog istraživačkog instituta sa sjedištem u Trstu (Italija).

Institut pruža tvrtkama znanstvenu podršku pri razvoju inovativnih tehnoloških rješenja za kontrolu virusnih infekcija što je posebno važno s obzirom na trenutnu globalnu pandemiju.

Učinkovit odgovor MSC Cruisesa na zdravstvene izazove s kojima je suočen čitav sektor putovanja i turizma bio je postavljen na najviše standarde sigurnosti uz zdravstveni i sigurnosni protokol koji je na snazi od 16.08. kada je MSC Grandiosa započela s 7-noćnim krstarenjima zapadnim Mediteranom. Brod je dovršio svoje deveto putovanje s više od 16.000 gostiju, a ovog tjedna mu se pridružio i brod MSC Magnifica s dužim, obogaćenim 10-noćnim itinererom istočnim i zapadnim dijelom Mediterana.

Novi zdravstveni i sigurnosni protokol zapravo je nadmašio smjernice mjerodavnih vlasti u zemljama koje brodovi posjećuju te je tako postavljen novi standard za industriju kružnih putovanja kao i druge aspekte putovanja, turizma, razonode i ugostiteljstva, posebno u odnosu na univerzalno testiranje.

Svi gosti moraju prije ukrcaja proći univerzalni zdravstveni pregled koji se sastoji od tri koraka: provjere tjelesne temperature, pregleda ispunjenog zdravstvenog upitnika i COVID-19 bris testa. Članovi posade se testiraju do tri puta prije početka rada.

Ostali aspekti zdravstvenog i sigurnosnog protokola obuhvaćaju pojačane mjere čišćenja i dezinfekcije, zaštićene posjete obali, nošenje maski za lice i pridržavanje mjera socijalnog distanciranja, poboljšane usluge brodskog medicinskog centra, svakodnevno praćenje zdravstvenog stanja i detaljan plan za izvanredne situacije.

Protokol su osmislili interni stručnjaci MSC Cruisesa s područja medicinskih usluga, javnog zdravstva i dezinfekcije, hotelskih usluga, grijanja, ventilacije i klimatizacije, drugih brodskih inženjerskih sustava, informacijske tehnologije i logistike.

Također je osnovana Blue-Ribbon COVID-19 stručna skupina koju sačinjavaju međunarodno priznati stručnjaci čija je uloga informiranje i pregled protokola MSC Cruisesa kako bi se osiguralo da su poduzete

akcije kompanije primjerene, učinkovite i u skladu s najboljim dostupnim znanstvenim i zdravstvenim praksama.

MSC Seashore, kao i ostali novi brodovi kompanije, će biti opremljen najnovijim tehnologijama i rješenjima za smanjenje utjecaja na okoliš. Među njima se posebno ističe najmoderniji sustav selektivne katalitičke redukcije (SCR) te napredni sustav nove generacije za obradu otpadnih voda (AWT).

SCR smanjuje emisiju dušikovog oksida za 90% zahvaljujući naprednoj tehnologiji aktivne kontrole emisije dok AWT sustav obrađuje otpadnu vodu kroz sveobuhvatan postupak pročišćavanja i fine filtracije te ju pretvara u vodu koja se kvalitetom gotovo može usporediti s onom iz slavine.

MSC Seashore će se također moći spojiti na elektroenergetsku mrežu u luci (shore-to-ship power) što dodatno smanjuje emisiju.

Za više informacija o brodovima MSC Magnifica i MSC Grandiosa te novim zdravstveno-sigurnosnim mjerama MSC Cruisesa molimo posjetite: https://www.msckrstarenja.com/hr-hr/Zdravstvene-I-Sigurnosne-Mjere.aspx 

Darija Semiz
Marketing Dpt
MSC Krstarenja doo

kruzer

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *