Input your search keywords and press Enter.

MSC CRUISES PREUZEO BROD MSC VIRTUOSA

Ženeva, Švicarska, 01.02.2021. –  Inovativan i ekološki osviješten brod MSC Virtuosa danas je i službeno isporučen kompaniji MSC Cruises.

 

Kako tradicija nalaže, mala i privatna svečanost zamjene zastava održala se danas u brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique u Saint Nazaireu kada je MSC Virtuosa dobila svoju službenu zastavu i blagoslov za sreću. Svečanosti je prisustvovao izvršni predsjednik kompanije, Pierfrancesco Vago, njegova supruga Alexa Aponte-Vago i djeca te predstavnici tima novogradnji MSC Cruisesa uz rukovoditelje i djelatnike brodogradilišta.

 

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik, je komentirao: „Moja obitelji ja nismo mogli propustiti ovu priliku da osobno poželimo dobrodošlicu najnovijem članu naše flote. Isporuka broda MSC Virtuosa u ovo izazovno vrijeme za našu industriju simbolizira da kao obiteljska kompanija nastavljamo gledati dugoročno i graditi našu budućnost.“

 

„Čineći to“, nastavio je gospodin Vago, „ostajemo predani izgradnji nekih od najinovativnijih brodova na svijetu na području zaštite okoliša jer opremamo ih najnaprednijom dostupnom tehnologijom. Jednako važno, sa svakim novim brodom nastavljamo pomicati granice i inovirati našu ponudu proizvoda s novim i jedinstvenim doživljajima za naše goste. Na brodu MSC Virtuosa će se predstaviti prvi na svijetu humanoidni barmen koji će biti zvijezda futurističkog doživljaja uz pomoć suvremene tehnologije. Naša izvanredna gastronomska ponuda je dodatno poboljšana uz dva nova koncepta koji će uz popularnu međunarodnu kuhinju goste odvesti na gastronomsko putovanje otkrića. To je samo dodatak bogatstvu doživljaja koji nas već izdvaja od ostalih poput grandioznih večernjih kazališnih predstava, nagrađivane obiteljske ponude, vodeće tehnologije usmjerene na gosta, a tu je naravno i legendarna šetnica s očaravajućim LED nebom dužine 91,8 metara koja predstavlja društveno središte broda.“

Laurent Castaing, generalni direktor, Chantiers de l’Atlantique, izjavio je: „Ponosan sam na ono što su naši timovi postigli zajedno, unatoč teškim okolnostima. Izgradnjom broda MSC Virtuosa postigli smo razinu završne obrade i performanse koje će budućim gostima ovog broda pružiti najbolje od krstarenja. Šesnaesti brod kojeg je Chantiers de l’Atlantique izgradio za MSC Cruises je primjerak kojeg će biti teško nadmašiti!“

Što se tiče zaštite okoliša, MSC Virtuosa je opremljena najnaprednijom tehnologijom koja je trenutno dostupna uključujući: hibridni sustav pročišćavanja ispušnih plinova (EGCS) i suvremeni sustav selektivne katalitičke redukcije (SCR), sustav obrade otpadnih voda u skladu s Rezolucijom MEPC 227(64) Međunarodne pomorske organizacije, mogućnost spajanja na lokalnu elektroenergetsku mrežu (shore-to-ship power), sustav za smanjenje podvodne buke s dizajnom trupa i strojarnice koji minimizira utjecaj akustike, smanjujući potencijalne učinke na morsku faunu.

Brodu je Bureau Veritas dodijelio 11 Golden Pearls za niz inovativnih značajki uključujući zaštitu okoliša te zdravlje i sigurnost. MSC Virtuosa je zapravo prvi brod za kružna putovanja na svijetu kojem je Bureau Veritas dodijelio oznaku BIORISK kao priznanje njezinoj sposobnosti izbjegavanja i upravljanja rizikom od zaraznih bolesti za putnike.

Pierfrancesco Vago je zaključio: „Naš dugoročni cilj je postići kružna putovanja s nultim utjecajem i upravo smo na tom putu danas. MSC Virtuosa predstavlja još jedan važan korak u tom smjeru zajedno s našim drugim investicijama u ubrzani razvoj tehnologija zaštite okoliša novih generacija. Također potvrđuje našu dugoročnu predanost postizanju ovog ambicioznog cilja.“

Nova perjanica flote, MSC Virtuosa, zaplovit će početkom ljetne sezone 16.04. sa četiri krstarenja na Mediteranu trajanja 3, 4 i 10 noći prije polaska u svoju novu matičnu luku Kiel odakle će 08.05. krenuti ploviti planiranim itinererima sjeverom Europe.

Brodove klase Meraviglia kojoj pripada i MSC Virtuosa karakterizira legendarna šetnica duga 101 metar s očaravajućim LED nebom, a koja predstavlja društveno središte broda. Prostor se proteže na dvije palube, a prepun je butika, restorana i barova – idealno mjesto za uživanje u kupovini, izvrsnim jelima i jednostavno opuštanje. Uvečer, čitava šetnica oživi uz glazbu, zabavu i još mnogo toga.

MSC Virtuosa je sestrinski brod MSC Grandiose, prvog broda bilo koje veće kompanije za kružna putovanja koji je prošlo ljeto započeo s redovnom plovidbom i ugostio gotovo 40.000 putnika pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola, a koji trenutno plovi 7-noćnim itinererom na zapadnom Mediteranu.

U 2021. godini predviđena je isporuka 2 broda nove generacije – drugi je MSC Seashore – čime će se flota MSC Cruisesa povećati na 19 brodova, a dodatna četiri će biti isporučena do 2025. godine. MSC Virtuosa i MSC Seashore, koji će zaploviti u 8. mjesecu 2021., ponudit će najnovije tehnologije zaštite okoliša, suvremenu tehnologiju usmjerenu na gosta i čitav niz novih doživljaja i sadržaja. Svaki brod kojeg MSC Cruises izgradi razlikuje se od prethodnog pa tako i ovi brodovi neće biti iznimka budući da predstavljaju daljnju evoluciju svog originalnog prototipa, omogućujući tako više javnih površina, više kabina, nove barove, restorane i još mnogo toga.

Darija Semiz
Marketing Dpt
MSC Krstarenja doo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.