Input your search keywords and press Enter.

Križaljke na temu ljubavi

Ovaj put Ana i Ivica posvetili su svoje krićaljke-izreke Peter Deunov-u:

word: Peter_Deunov.doc

pdf: Peter_Deunov.pdf

LJUBAV JE SAMO ZA VELIKE, JAKE DUŠE. – Peter Deunov 1864 – 1944
– Najveći svijet poznat mudracima svih vremena, svijet o kojem je Krist govorio, je svijet Ljubavi.
– Blagoslovljen je narod koji prvo stavlja u pravu praksu Božansku ljubav, Božansku pravdu, Božansku mudrost i Božansku istinu. Staro treba izbrisati, da novo dođe, jer novo nosi uvjete za pobjedu. Prava pobjeda će doći kroz ljubav, koja isključuje svaku vrstu nepravde. Svijet treba novi poredak i sustav, treba razum i pravdu. Nepravda bi trebala nestati iz svakog doma, iz svake zemlje, i trebalo bi je zamijeniti božanskom pravdom i ljubavlju.

– Svi će se vjernici morati ujediniti i uskladiti s jednim glavnim načelom: kao temelj svih vjerovanja morat će uzeti Ljubav, ma kakva vjerovanja gajili. . .

– Ljubav je najvažnije pitanje u životu. Ako riješite to, riješit ćete i sve ostale stvari. Ljubav daje život. Mudrost daje znanje. Istina daje slobodu. Život daje radost.

– Čuvajte slobodu svoje duše, snagu svog duha, sjajne i lagane misli vašeg uma i dobre osjećaje vašeg srca!

– Spustite se neustrašivo do korijena Ljubavi. Proširite se među njegovim granama. Cvjetaj kao cvijet ljubavi. Postanite plod Ljubavi. – Peter Deunov 1864 – 1944

Tko je Peter Deunov?

* Albert Einstein – “Cijeli svijet mi se klanja, a ja se klanjam duhovnom majstoru Peteru Deunovu iz Bugarske”

* Rudolf Steiner, osnivač antropozofije, izjavio je u razgovoru s Bojanom Boevim u Minhenu 1910. god. “Slavenski narodi  predodređeni su za velike misije. Oni a posebno Bugarska, uvelike će doprinjeti uzdizanju čovječanstva. Vratite se u Bugarsku, ondje je jedan snažan duhovni poket pod vodstvom velikog duhovnog inicijanta.”

* Paramhansa Yogananda – “Odlazim u Bugarsku jer Duh Istine ondje je vrlo aktivan”

* Jiddu Krishnamurti tvrdio je da se svjetski duhovni vođa nalazi u Bugarskoj

* Kardinal Giuseppe Roncalli, vatikanski ambasador u Bugarskoj prije drugog svjetskog rata, a kasnije izabran za papu Ivana XXIII, rekao je slijedeće: “U sadašnjoj epohi najveći živući filozof na Zemlji je Peter Deunov”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *