Input your search keywords and press Enter.

Kad je Festivo – onda je festa!

Poznata splitska grupa Festivo otputovala u Dubrovnik i uručila simboličan dar Dubrovačkoj Republici od Poljičke Republike.

Ovu subotu splitska grupa Festivo je nastupala u Dubrovniku, u Višnjici a sa sobom su donijeli i jedan poklon.

„Uvijek volimo doći u Dubrovnik, gdje se kao i u Splitu osjeća povijest na svakom koraku, gdje se susreću urbano i antičko. Danas u vrijeme konstantnih podjela u društvu, mi se u okviru našeg rada trudimo povezivati. Iz tog razloga smo donijeli i jedan simboličan dar. Naime, soparnik je dio zaštićene nematerijalne kulturne baštine Poljičke Republike, pa smo Dubrovčanima i Dubrovačkoj Republici upravo poklonili soparnik. I u našem glazbenom programu se trudimo povezivati tradiciju i moderno, pa smo odsvirali legendarni Linđo što je oduševilo dubrovčane, a onda i najnoviju uspješnicu sa Eurosonga od Baby Lasagne: Rim tim tagi dim. Ovom pjesmom se po prvi puta jedna mala kultura uspješno nametnula velikoj kulturi“ kažu nam iz Festiva.

*

Urednica portala može samo potvrditi da je dar opravdao očekivanja (ipak se soparnik našao na UNESCO-voj listi zaštićene nematerijalne baštine s dobrim razlogom). Također, u razgovoru s nekoliko uzvanika subotnjeg vjenčanja saznali smo da je zabava bila odlična! Evo i jednog malog video isječka:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)