Input your search keywords and press Enter.

Prometnice – Zagrebačka

Svi će na prvoj slici prepoznati vjerojatno najvažniju ulicu – Zagrebačku.
Jedinu prometnicu po kojoj se stanovnici mogu dovesti svojim domovima u istočnom dijelu Grada (Ploče, Zlatni potok, …).
Jedinu prometnicu po kojoj bilo kakva pomoć (Hitna, Policija) može doći u taj dio Grada.
Na veliku žalost, ta prometnica je jednosmjerna pa je jednako teško, a ponekad i teže stanovnicima tog dijela Grada odvesti se u Lapad, Gruž, …
Ovaj tekst ima namjeru obraditi mogućnosti za proširenje Zagrebačke i njezino pretvaranje u dvosmjernu prometnicu, kakva je nekad davno kratko vrijeme i bila.
Za početak
Neka davna vlast razmišljajući da Zagrebačka bude dvosmjerna krenula je u smjeru otkupa okolnog zemljišta neophodnog za proširenje. Tako ćemo na prikazu čestica pronaći čestice široke par metara uz sjeverni rub Zagrebačke, koje su prevedene u „javno dobro“, iako u stvarnosti i danas ih koriste kao dio vrta njihovi „bivši“ vlasnici. (slika 2. 3. 4. 5. 6. 7.).
Ovdje nećemo razmatrati dio oko Vatrogasaca jer ćemo to obraditi u jednom drugom članku.
Rezime svega ovoga je da je praktički od Iline glavice do Vatrogasaca vrlo lako Zagrebačku pretvoriti u dvosmjernu cestu. Ima jedan objekt kojeg bi bilo dobro otkupiti uz adekvatnu odštetu vlasnicima.
To je stara kuća sa sjeverne strane na bogenu od Pinkyja prema Kapelici (slika 8.). To je jednokatnica na čestici 3307/4 u vlasništvu obitelji Čampara (prema posjedovnom listu na slici 9. 10. i 11.).

Blaženko Carević

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *