Input your search keywords and press Enter.

Pješaci: Nevidljivi trotoar

Svakodnevno se vozeći od Doma zdravlja nizbrdo prema FINI nailazimo na nesretne pješake koji hodaju nekim “nevidljivim trotoarom”.

Vozila se kreću relativno brzo, prestrojavajući se lijevo-desno i predstavljaju veliku opasnost za pješake, koji se kreću najčešće uzbrdo.

Na slici skinutoj sa “googla” još 2011 godine vidimo čovjeka sa štapom koji hoda rubom ceste koja ima dva kolnika “na knap”. (slika 1)
Na slici 2. može se vidjeti da je situacija danas nešto bolja, postavljeni su stupići sa desne strane koji pješacima ama baš ništa ne znače. Odmah ispod stupića na zemlji pored ceste utabana je kozja staza kao dokaz da je pješački promet ipak značajan. To sve se odnosi na desnu stranu ceste u pravcu Gruža.

Na lijevoj strani ceste nalaze se stupići (još iz 2011 godine) koji lijepo “usmjeravaju” vozila i pješaka. Jedini problem je da ona strana kojom se kreću pješaci (slika 4.) naglo prestaje, pa pješacima preostaje nastaviti hodati kolnikom, nadajući se da neće poginuti. Alternativa je krenuti uzbrdo zemljanom kozjom stazom. (slika 5.)

Blaženko Carević

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.