Input your search keywords and press Enter.

Odavno je već sami Kineski zid postao premali za sva vozila stanara devet zgrada poviše njega, tj. ulice kneza Branimira.
I svojevremeno planirano produženje ulice prema Čokolinu nikad nije realizirano, a novosagrađeni objekti danas su definitivno spriječili takvo rješenje.
Stanari se svojevremeno “dosjetiše jadu” pa su probili divlji put poviše samih zgrada i napravili improvizirane parkinge. To je rasteretilo sami Kineski zid, ali bi odgovorne gradske vlasti trebale se pobrinuti i sve to urediti da bude pristojnije, prostranije i “oku ugodnije”.
Prijedlog je urediti/asfaltirati probijeni divlji put poviše samih zgrada, te po potrebi proširiti i urediti probijena parking mjesta ili sagraditi nekoliko manjih garaža poviše samih zgrada, uređenih tako da imaju zeleni krov i da se uklope u sami okoliš.
Dobro bi bilo kad bi se na samom zapadnom dijelu uredio spoj tog divljeg puta i Kineskog zida i dobila kružna komunikacija oko zgrada. Alternativno se preko čestice zemlje po sredini Kineskog zida izmežu zgrada može probiti spojni put i/ili napraviti čak i jedna manja garaža.

Blaženko Carević

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *