Input your search keywords and press Enter.

Od zapada dalje prema istoku dolazi se do najteže rješivog parking problema. Visoko u zrak strše “Gruški neboderi” do kojih se dolazi slijepom ulicom (Put Stjepana Cvijića), odnosno njenim također slijepim nastavkom, tj dijelom Ulice Od Gaja.
Na “divlje” parkirana vozila duž cijelog Puta Stjepana Cvijića onemogućavaju mimoilaženje, a potencijalno mogu izazavati katastrofu kod hitnih intervencija (Hitna pomoć, Vatrogasci, …)

Gruški neboderi
Zbog gustoće zgrada, kuća i nebodera praktički nema slobodnog prostora za izgradnju parkinga. Nešto malo parkinga je riješeno kod “druge zgrade” na Putu Stjepana Cvijića (cca 40-ak mjesta) odnosno kod prvog Gruškog nebodera.
Jedino moguće rješenje rješavanja preostalog potrebnog parkinga je pristupom sa magistrale te spuštanjem iza četvrtog i petog nebodera, ispod novog dijela hotela Adria.
Potrebno je napomenuti da je i kod ovog rješenja potrebno otkupiti ili sa parking mjestima u budućoj garaži kompenzirati čestice zemlje koje su u vlasništvu Ivka d.o.o. (Hotel Adria). To su čestice 944/1, 944/2, 946/4. locirane ispod odnosno istočno od novog dijela hotela.
U proporcionalnom vlasništvu stanara nebodera je i prostor iza samog nebodera.
Izgradnja garaže, koja bi bila dobrim dijelom ukopana u brdo iza nebodera vjerojatno je najskuplje rješavanje parkinga, ali nažalost je neophodno. Pretpostavka je da bi troškovi bilo do 15.000 EUR po garažnom mjestu.

Na slikama je prikazana lokacija garaže, te sadašnja prometna situacija ispod četvrtog i petog nebodera (snimljeno u rujnu 2011 godine !!)

Blaženko Carević

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *