Input your search keywords and press Enter.

ZAHTJEV ZA INSPEKCIJSKIM NADZOROM

Na adresu LUČKE KAPETANIJE DUBROVNIK, Udruga Divlja liga vaterpolo uputila je Zahtjev za inspekcijskim nadzorom:

U utorak, 30.06.2020. oko 20:30, Siniša Jerosimić, je na sjevernom uglu kupališta Sumartin, točno na mikrolokaciji koju je Lučka kapetanija Dubrovnik, krajem 2007. godine isključila iz plovidbenog prometa, pričvrstio dizalicu za izvlačenje manjih brodica.

Iako je dizalica (za sada) bez elekekomotora i bez pripadajuće sajle, već samo montiranje tijela dizalice, dovoljan je razlog da inspektori lučke kapetanije Dobrovnik hitno narede demontiranje tog lučkog elementa.

Udruga “Divlja liga vaterpolo” ukazuje da u ugovoru o koncesiji kupališta Sumartin, nije predviđena mogućnost da se bilo koji dio kupališta koristi za pristajanje bilo koje vrste registriranih brodica, tako da montiranje sporne dizalice nije u suglasju s namjenom prostora.

Namjena prostora se ne može promijeniti pretpostavljenim ugovorom između tvrtke “Dubrovački zalasci sunca” i tvrtke “Kantenari”, a eventualni akt županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i more, o davanju “suglasnosti za obavljanje djelatnosti” popisanih u pretpostavljenom ugovoru, nije valjana pravna osnova za prostornu prenamjenu.

Neovisno od prostorne namjene, dizalica za izvlačenje manjih brodica i lifter za slabo pokretne osobe, ne smiju biti u neposrednoj blizini.

Prilažu se dvije fotografije, snimljene u srijedu, 01.07.2020.

za udrugu DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)