Input your search keywords and press Enter.

Uređenje šetnice Nika i Meda Pucića

U petak, 24.04.2020. (ujutro), na internetskim stranicama Dubrovačkog vijesnika, objavljen je članak: “Uređenje šetnice Nika i Meda Pucića …”

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/uredenje-setnice-nika-i-meda-pucica-i-otvorenje-place-u-gruzu-hotel-gruz-i-djecji-vrtici-u-programu-pomoci-u-kuci-zamijenjen-gradski-agregat-1017907

U članku je napisano:

“Započeli su radovi proširenja šetnice na njenom najužem dijelu, a očekuje se kako će se izvoditi u tjednim etapama od 25 metara. Nakon završetka radova nova šetnica bit će širine 240 centimetara, uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde”.

Istoga dana (24.04.2020.), kasno popodne, mi, članovi udruge “Divlja liga vaterpolo”, fotografirali smo gradilišno stanje kod Kokota, kako bismo građanima Dubrovnika dočarali kakva je dinamika izvođenja radova, u posljednjih 7 dana.

Ako se usporede fotografije od kraja prošlog tjedna, s ovim današnjim, uočava se mali napredak, koji se sastoji samo u postavljenoj željeznoj armaturi, na drvenoj oplati, blizu Kokota.

Stoga, mi sumnjamo da će se, uz takvu dinamiku, “širenje” šetnice moći ostvariti “25 metara za tjedan”, pogotovo kad se ima u vidu da je dionica kod Kokota, najlakša za “šalovanje”.

Neovisno o procjeni trajanja gradnje proširenja šetnice na određenim mikrodionicama od Kokota do Piplića, mi ukazujemo na improvizirana željezna vrata kod ville Wolff, s kojih natpisi na tablama (kada se “slože”), upozoravaju da je “Zabranjen pristup nezaposlenima osim stanarima”.

Takvu situaciju, udruga “Divlja liga vaterpolo”, nekako može “tolerirati” do (zaključno) 29.04.2020., jer već 30.04.2020. u Dubrovniku počinje sezona masovnog kupanja u moru (koja traje do 01.11.2020.).

Sjeverna obala uvale Sumartin, osobito od Piplića do ville Elite, “vrvi” kupališnim mikrolokacijama, koje su idealne za “socijalna distanciranja”, upravo onakva, kakva preporučuju epidemiolozi.

Članovi udruge “Divlja liga vaterpolo”, inzistiraju da za trajanja sezone (masovnog) kupanja u Dubrovniku, impovizirana željezna vrata kod ville Wolff, budu svakog dana otključana, od 6:00 do 21:00.

za udrugu

DIVLJA LIGA VATERPOLO: Igor Legaz

–>veza prethodni članak: ovdje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)