Input your search keywords and press Enter.

Teleoperateri ne posluju u skladu sa zakonima

“Dragi ljudi, evo iz prve ruke malo informacija o samovolji teleoperatera i o nemaru i nepostupanju lokalne vlasti i građevinske inspekcije.

U prilogu su slike 3 bazne stanice koje sam nasumce odabrala gledajući po Dubrovniku( zato jer rastu kao gljive poslije kiše), te sam odlučila provjeriti da li su legalno postavljene:

  1. Livada Babin Kuk
  2. Vrh poslovne zgrade Grawe
  3. Krov restorana na plaži u Uvali Lapad.

Poslala sam upit službenici za informiranje u Gradu Dubrovniku da mi dostavi datume izdanih dozvola za sve tri bazne stanice: datume izdavanja odnosno prijava građevinskih dozvola, rješenja o tipskom projektu za više baznih stanica, prijave početka radova, uporabne dozvole.

Iz Grada je odgovoreno da NEMAJU sve tražene dokumente i potrebne dozvole za navedene bazne stanice. Radovi nisu nikad bili prijavljeni od strane teleoperatera, osim djelomično za samo jednu od tri bazne stanice, onu u Uvali Lapad.

Nakon tog odgovora iz Grada nameće se zaključak da su minimalno dvije od tri navedene bazne stanice postavljene ilegalno i da nisu ispoštovane zakonske procedure, stoga sam ih pismeno prijavila građevinskoj inspekciji u Dubrovniku i zatražila hitno postupanje te obavijest o postupanju.
Dakako da sam građevinsku inspekciju informirala da je Grad Dubrovnik službeno potvrdio da nemaju sve zakonski potrebne dozvole.

I, što se dogodilo potom?

NITKO do danas nije ogovorio NIŠTA. Preko mjesec dana je prošlo( poslano je 18.06).
NITKO nije NIŠTA napravio po tom pitanju.
Teleoperateri postavljaju stanice ilegalno a lokalna vlast im to dopušta?
Je li HDZ+DUSTRA koaliciji u Dubrovniku uopće bitno zdravlje građana?
Jesu li im bitni zakoni RH i kvaliteta života nas koji tu živimo?
Zašto porezni obveznici plaćaju građevinsku inspekciju ako ona ne radi ništa i ne reagira na prijave građana niti na ilegalne aktivnosti stranih korporacija?

Zapitajte se gdje vam je sve pored stanova i ureda postavljena ilegalna bazna stanica i kako će to utjecati na vaše zdravlje i zdravlje vaše djece.
Zapitajte se što i u čiju korist radi lokalna vlast, koja je plaćena vašim novcem.”

Lana Segetin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *